MENÜ

Jose Sosa'dan sevgilerle...

Geldiği günden beri performansıyla alkış alan Arjantinli, ilk golünü Akhisar karşısında serbest vuruştan attı. Beşiktaş, 2012 yılında Trabzon filelerini sarsan Fernandes'ten sonra ilk kez frikikten gol sevinci yaşadı.

Jose Sosa'dan sevgilerle...

Slaven Bilic'in ısrarlarıyla Metilast Kharkiv'den transfer edilen Jose Sosa, kısa sürede ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bşarılı performansıyla taraftarın segilisi haline gelen Arjantinli yıldız, buna rağmen bir türlü gol sevinci yaşayamamıştı. Dün akşama kadar... Yine etkili bir futbol sergileyen Sosa, 68. dakikada kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıkta, sol taç çizgisine yakın bir yerde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Müthiş bir vuruşla, jeneriklik bir gole imza attı. Beşiktaş, 2012'de Fernandes'in Trabzon filelerini sarstığı maçın ardından ligde tam 73 maç sonra serbest vuruştan gol sevinci yaşadı.

Yine Oğuz'a nasip oldu

Jose Sosa'nın müthiş golünün ilginç bir anlamı daha var. Fenerbahçeli Alex de Souza, Türkiye'deki ilk gol sevincini Oğuz Dağlaroğlu'nun fileleri sarsarak yaşamıştı. Galatasaray'a transfer olan Didier Drogba bir Akhisar maçında Oğuz'u mağlup ederek Süper Lig'de siftah yapmıştı. Tecrübeli file bekçisi, Jose Sosa'dan da Türkiye'de ilk golü yiyen isim oldu.

Töre ters ayakla attı


İlk 11'de olması beklenen Gökhan Töre, barsak enfeksiyonu nedeniyle yerini Kerim Frei'a bırktı. Karşılaşmaya kulübede başladı. 61. dakikada Frei'ın yerine oyuna dahil oldu. Yıldız futbolcu, Akhisar'ın beraberlik için bastırdığı son dakikalarda, Beşiktaş'ın yakaladığı kontratakta ceza sahasında topla buluştu. Karşısında rakibi olmasına rağmen sağıyla yani ters ayağıyla çok sert bir şut çeken Gökhan skoru tayin etti.

Fedakar Cenk perdeyi açtı

Sol kasığında birinci dereceden yırtık vardı. Takımla sadece bir idman yaptı. Karşılaşmaya iğneyle çıktı. Kara Kartal'ın son haftalardaki gol makinesi Cenk Tosun, tüm olumsuzluklara rağmen dün yine sahneye çıkmayı başardı. Olcay'ın güzel ortasına aynı güzellikte bir kafa vuruşu yapan yıldız futbolcu, skor perdesini açan isim oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ