MENÜ

İsmail Kartal'dan kötü futbol itirafı

Fenerbahçe'nin teknik patronu, Kayseri'den dönerken uçakta bir araya geldiği Başkan Aziz Yıldırım'a beklentilerin altında futbol oynadıklarını itiraf etti.

İsmail Kartal'dan kötü futbol itirafı

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kaptan Emre Belözoğlu’nun penaltı golüyle 1-0 kazandıkları Kayseri Erciyesspor deplasmanından dönerken uçakta Başkan Aziz Yıldırım’la sohbet etti.

Kartal’ın, medyaya yaptığı açıklamaların aksine Başkan Yıldırım’a kötü futbol oynadıklarını itiraf ettiği öğrenildi. Sarı-lacivertli hocanın bu tespitine Kayseri’ye giden ancak cezası yüzünden maçı ekran başında izlemek zorunda kalan Yıldırım da katıldı.

Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu performansın kendisini memnun etmediğini vurgulayan İsmail Kartal, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, Mersin İdmanyurdu ve Başakşehir ile üst üste oynayacakları kritik maçları kazanarak Süper Lig’in ilk yarısını zirvede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kartal’ın yaptığı değerlendirmeye hak veren Başkan Yıldırım, şampiyonluk yolunda bundan sonra her puanın altın değerinde olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, “Kötü oynarken bile kazanmak şampiyonluk yolunda çok önemli. İyi oynarken zaten maçlarımızı kazanıyoruz” yorumunu yaptı.

Tepkiler kızdırdı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a bu sezon birçok oyuncusu yapılan değişiklikler nedeniyle saha içinde tepki gösterdi. Diego, Caner ve Emenike sırasıyla Trabzonspor, Balıkesirspor ve Kayseri Erciyesspor deplasmanlarında oyundan alınmaları nedeniyle tavırlarıyla Kartal’ı protesto etmişti.

Sarı-lacivertli yönetimin bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi. İsmail Kartal ve teknik heyetin otoritesini sarsan davranışların sona ermesini isteyen yöneticilerin, başta kaptanlar olmak üzere oyunculara uyarılarda bulunduğu kaydedildi.

Çalışmaya devam

Kayseri’den üç puanla dönerek Süper Lig’de zirve takibini sürdüren Fenerbahçe’de bir günlük izin bitti. Sarı-lacivertli takım, Ziraat Türkiye Kupası’nın 3. haftasında Altınordu ile yarın akşam Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün devam edecek. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, PTT 1. Lig ekibi karşısında yedek ve genç futbolculardan oluşan bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Kartal daha önce Kayserispor ve Bayburt ile oynanan kupa maçlarında asları dinlendirmeyi tercih etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ