MENÜ

Hasan Şaş Beşiktaşlı Kerim Frei'yı kendine benzetti

Spor Toto Lig'de 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Akhisar engelini geçerken Cenk ve Sosa'nın golüyle geçerken Hasan Şaş, Siyah-Beyazlılar'ın performansını değerlendirdi.

Hasan Şaş Beşiktaşlı Kerim Frei'yı kendine benzetti

Ntvspor'da 90+ adlı programda konuşan Hasan Şaş, Beşiktaş'ın tecrübelenmesi halinde her takıma 5 gol atabileceğini kaydetti.

"BEŞİKTAŞ, F.BAHÇE VE G.SARAY'DAN ÖNDE"

Beşiktaşlı oyuncular bazen çok bariz hata yapıyorlar. Gökhan Töre mesela gol attı ama ondan önce öyle yerlerde top kaptırdı ki bu ataklar golle dönseydi, 'Çok fazla özverisi var takıma oynaması lazım" diyecektik. Beşiktaş'ta bireysellik ön plana çıkarsa kendi hüviyetini kaybeder. Yorgunluk vardı takımda, bireysellik çıktı. Diğer maçlara nazaran sahada olmayan oyuncusunun zekasıyla attığı golle 2-0 yaptı. Veli sonrası boşluk vermeye başladı. Gekas'ın pozisyonları vardı. Beşiktaş bu maçı iyi değerlendirmeli. Takım olarak hareket etmedi ve bu maçı bireysel oyunla aldı. Takım oyuncu sergileyemedi ama bu hali hem Fenerbahçe'den hem de Galatasaray'dan önde.

KERİM NET OYNAMALI

Siyah-beyazlılarda özgüven çok yüksek. Mesela Kerim Frei... Benim Galatasaray'a geldiğim ya da Ankaragücü'ne geldiğim ilk dönem gibi. Gereksiz yere çok topa dokunuyor. Tamam çok enerjisi var ama bazı yerlerde tek pas oynayabilse daha etkili olur. Birçok pozisyonda Sosa ve Cenk'e pas verebileceği yerlerde bile bunu yapmadı. Onun da futbolunu geliştirmesi lazım. Yaşı daha çok genç. Eğer ilk 11 oyuncusu olmak istiyorsa daha net oynamalı.

ORADAN 100 ŞUT GOL OLMAZ

Beşiktaş takım oyunu oynayan, 4, önünde 2 kişi ve ne yaptığını bilen bir takım. Tek paslar yapan, hücuma çıkan, topu kaybettiği anda orada baskı yapan bir ekip. Bu tip oyuncular biraz takımı bozuyor. Ne yapacağı bilinmiyor çünkü Kerim'in... Mesela Olcay'ın bir şutu vardır dağlara taşlara gitmiştir ama hazırlayışı 10 numara harekettir. Cenk Tosun'un kafası mükemmeldir ama 2 pozisyon yakaladı sağda. Orada boş kaleye 100 top vursan olmaz. Bu da bir tecrübe. Beşiktaş bu kalitesini ne kadar yükseltirse daha iyi olur. İnan her takımı beşlik yaparlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ