MENÜ

Beşiktaş elektrik sorununu çözdü

Beşiktaş'ın elektrik sorunu çözüldü. Siyah-Beyazlıların Tottenham maçında iki kez yaşadığı elektrik kesintisi için kesin çözüm bulundu.

Beşiktaş elektrik sorununu çözdü

Beşiktaş-Galatasaray ve Beşiktaş-Liverpool maçlarında AKSA firmasına ait bağımsız jenaratörler faaliyet gösterecek. Her iki maçta da ışıklandırma, aydınlatma sistemini şebeke etkisine maruz bırakabilen senkron sisteminden çıkarıp bağımsız jenaratörlerle sağlanacak. Konuyla ilgili AKSA firmasıyla anlaşma sağlandı. AKSA, bu hizmeti sponsorluk olarak değil bedeli karşılığı yapacak. Bedel, stadın sahibi olan Olimpiyat Komitesi tarafından ödenecek.

Lig Radyo'nun haberine göre; Önemli maçlar için stadyumda jeneratör kiralama yöntemi uygulanacak. Kesin çözümler için UPS veya bağımsız jenaratör satın alma konusunda çalışmalar başlatıldı. Tottenham maçındaki sıkıntıların yaşanmaması için en etkili çözümün, şebeke etkisine maruz kalabilen senkron sisteminden stad elektriğini ayırmak olduğu belirtiliyor. Söz konusu maçtaki sıkıntının da Başakşehir bölgesinde şebeke elektriğinden kaynaklanan dalgalanmalardan kaynaklandığı ifade ediliyor.

Stadın hizmete girdiği 2000 yılından bu yana bölgedeki yerleşimin çok artması sebebiyle verilen elektriğin bölgeye kafi gelmediği, Olimpiyat stadındaki sıkça yaşanan kesintilerin temel sorunun bu olduğu belirtiliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kulislerine yansıyan diğer bilgilere göreyse, Bakan Akif Çağatay Kılıç; Tottenham maçındaki elektrik krizi sonrası Olimpiyat Stadı'nın tüm eksikliklerinin giderilmesi için talimat verdi. Aydınlatmanın yanısıra zemin konusunda da devletin hiçbir masraftan kaçınmayarak stadyumdaki tüm sorunları çözme kararlılığında olduğu gelen bilgiler arasında... Zeminin yenilenmesi için 1 milyon dolar bütçe ayrıldığı belirtiliyor. Ayrıca videoboard'un revizyonu da yapılacak. Geçen yıl, 14 yıldır faaliyet gösteren stadyumun 39 resmi maçla en yoğun faaliyet gösterdiği yıl oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ