MENÜ

Adnan Polat'tan tarihi iddia

Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat hakkında açıklamalarda bulundu. Polat ayrıca kulübün borçlarıyla ilgili çok iddialı bir söz söyledi.

Adnan Polat'tan tarihi iddia

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat, Kanal A'da yayınlanan Sporvizyon Programı'nda gündem oluşturacak açıklamalar yaptı. Spor Müdürü Murat Çimen'in hazırlayıp sunduğu programda özel röportajı yayınlanan Adnan Polat, Ünal Aysal dönemini ve Duygun Yarsuvat'ı eleştirirken, 'görevde kalsaydım kulübün borcu sıfırlanırdı' dedi. Galatasaray'ın birlik ve beraberliğini kaybettiğini vurgulayan Polat, kulüpte demokrasi devrimi yapılması gerektiğini söyledi. Galatasaray'da denizin bittiğini ve mali tablonun düzelmesi için 1 değil 3 tane Riva'ya ihtiyaç olduğunu kaydeden Adnan Polat, gelecekte kulüpte görev alıp almayacağını da açıkladı.

"LİSE DIŞINDAKİ GALATASARAYLILAR DA KULÜBE GİREBİLMELİ"

"Demokrasi devrimini Galatasaray tüzüğünün, gerçek anlamda Galatasaray'a gönül verenlerin eşit mesafede temsil edildiği bir kulüp haline gelmesi gerektiği anlamında söyledim. Toplum içinde Galatasaray'a gönül vermiş seçkin insanlar var. Onların da kulübe girebilmesi, üye olabilmesi lazım. Galatasaray Kulübü, Galatasaray Lisesi'nde kurulmuştur. Galatasaray Liselilere bir hak verilmiştir. O hak devam etmeli. Liseliler kulübe müracaat ettiklerinde kulübe üye olabilmeliler. Liseli olmayan her meslek grubundan kendini kanıtlamış, kaliteli Galatasaray'a gönül vermiş insanların da kulübe girebilmeleri lazım. Galatasaray'ın insan kaynaklarını zenginleştirmesi lazım."

"KALSAYDIM GALATASARAY'IN BORCU SIFIRLANMIŞ OLURDU"

"Yapılacak çok projeler vardı. Devam etseydik Galatasaray başka bir boyuta gelmiş olurdu. Borcu da sıfırlanmış olurdu. Mali tablonun dışında bana göre en önemli konu; Galatasaray birlik ve beraberliğini kaybetmekle birlikte o fırsatları da kaybetti. O fırsatları tekrar yakalamak çok uzun süreçler gerektirebilir. Galatasaray çok zorlu bir sürece girdi ve uzun yıllar bunun altından kalkmak kolay olmayacak."

"YARSUVAT'IN BEKLENTİLERİ KARŞILAMASI MÜMKÜN DEĞİL"

"Duygun Yarsuvat yönetiminin beklentileri karşılaması mümkün değil. Çünkü, Duygun Yarsuvat durumu yeni anlamaya başladı. Üstesinden gelmesi çok mümkün görünmüyor. Allah yardımcıları olsun."

"YARSUVAT'IN ŞİKE AÇIKLAMASI GEREKSİZ, SİYASETE GİRİLMEMELİ"
"Galatasaray kulübü sporla uğraşmalı. Onun dışında siyasete girmemesi lazım. Gereksiz ve talihsiz bir açıklama. Niye yaptı, bilmiyorum."

"GALATASARAY'DA DENİZ BİTTİ"
"Galatasaray'da kriz giderek büyüyecek. Önlem alınması pek mümkün değil. Yeni kaynaklar yaratma konusunda Ünal Aysal yönetimi sadece sermaye artışı ve hisse satışı yaparak yani öz varlık satışı ile yoluna devam etti. Diğer kulüpler şike nedeniyle Avrupa Kupaları'ndan men edilip gelir kaybına uğrarken, onların alması gereken paraları da bünyesine kattı. İyi bir gelir dönemi yaşadı. Ama gelirler kötü kullanıldı ve havaya gitti. Hiçbir yatırım yapılamadı. Deniz bitti. Galatasaray'ın elinde para edebilecek iki gayrimenkulu; Riva ile Mecidiyeköy var. Mecidiyeköy'de otel projesi yapmak imkansız. Otel yapımı için gereken 17 milyon dolar gibi bir katkı dışarıdan bulunamaz."

"GALATASARAY'IN DÜZELMESİ İÇİN 3 TANE RİVA GEREKLİ"
Galatasaray'ın mali durumunu düzeltmek için 1 değil 3 Riva'ya ihtiyaç var. Zor bir süreci yaşayacak Galatasaray. Galatasaray'ın tüzüğünde revizyona gitmesi lazım. Günün şartlarına uydurması lazım. Bunlar olmazsa gözyaşı ile dolu uzun yıllar bizi bekliyor, diyebilirim."

"TEKRAR YÖNETİMDE GÖREV ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"
"Ben tekrar kulüpte görev almayı düşünmüyorum. Ama bu değişim ve dönüşümün yaşanması için elimden geleni yardımı yaparım. Bunun dışında aktif olarak yönetimlerin içinde olmak istemiyorum. İyi işler yaptığımı düşünüyorum. Bir dönem sportif olarak çok başarılıydık. Bir dönem tesisleşmeye önem vermek gerekiyordu, onda başarılı olduk."

"KAPILAR KULÜBE GÖNÜL VERENLERE AÇILMALI"
"Tüm Galatasaraylılara şunu söylüyorum; üyelerin bir yönetimi taktirleri, sadece sportif netice ile olmamalı. İşin ekonomi, tesisleşme tarafına bakılmalı, kulübün imajı açısından değerlendirilmesi lazım. Olayı bir bütün olarak değerlendirsinler. Taraftarlar kulübü desteklemeye devam etsinler. Ama bu sevgiye karşı Galatasaray yönetimi ve üyeler gerçekten 'Demokrasi Devrimini' yapmalılar. Kapıları Galatasaray'a gönül verenlere açmalılar."

Haberin Devamı
YORUM YAZ