MENÜ

TOFAŞ, Galatasaray Liv Hospital'ı devirdi: 98-87

Türkiye Basketbol Ligi'nin 11. haftasında TOFAŞ, Galatasaray Liv Hospital'ı deplasmanda 98-87 yenerek haftanın en büyük sürprizine imza attı.

TOFAŞ, Galatasaray Liv Hospital'ı devirdi: 98-87

Geçtiğimiz hafta Başantrenör Erhan Toker ile yolları ayıran TOFAŞ, ligin 11. haftasının en büyük sürprizine imza attı. Bursa temsilcisi, büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Galatasaray Liv Hospital'ı deplasmanda 98-87 yendi. Mavi-Beyazlılar, hafta içinde Olympiakos'u sahasında yenerek THY Avrupa Ligi'nde adını TOP 16'ya yazdıran güçlü rakibi karşısında DeShaun Wood'un muhteşem performansıyla sonuca gitti. Wood'un 33 sayıyla yıldızlaştığı maçta Lamar Patterson ve Samet Geyik, 17'şer sayılık katkı verirken, maçı 8 sayıyla tamamlayan Tayfun Erülkü de son bölümde bulduğu kritik basketlerle galibiyette kritik rol oynadı. Chinemelu Elonu ise 11 sayı ve 9 ribaundluk katkı sağladı. Nathan Jawai, Pietro Aradori, Furkan Aldemir gibi oyuncularının ayrılmasıyla rotasyonu iyiden iyiye daralan Galatasaray Liv Hospital ise Zoran Erceg'ten yararlanamadığı maçta Vladimir Micov'un 23 sayısıyla oyuna tutunmaya çalıştı. Ender Arslan, 17 sayıyla oynarken Carlos Arroyo ve Kerem Gönlüm de 11'er sayılık katkı verdi.

Wood sürükledi

Maça iyi başlayan taraf Galatasaray'dı. Ev sahibi ekip, oyuna üst üste üç basketle 6-0'lık seriyle başladı. Ancak TOFAŞ, bu dakikadan sonra 14-0'lık seriyle bir anda öne fırladı ve maçın büyük bir bölümünde üstünlüğünü korudu. İlk çeyreği 25-14 galip tamamlayan Bursa temsilcisi, farkın bir ara 14 sayıya kadar çıktığı ikinci periyodun 5. dakikasında 34-27 üstündü. Devre, 46-38 bitti. Galatasaray üçüncü çeyreğin başında atağa kalktı ve 6-0'lık seriyle farkı 2 sayıya çekti. Micov'un 8 sayı bulduğu bölümde bir ara 49-48 öne geçen Cim Bom, bu bölümde DeShaun Wood'un muhteşem bireysel performansına teslim oldu. Wood'un sol dipte, el üzerinden bulduğu bir üçlük sonrası sahada kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Üçüncü çeyrek, TOFAŞ'ın 73-67'lik üstünlüğüyle bitti. TOFAŞ'tan Barış Güney'in periyot arasında teknik faul almasıyla tribünlerden sahaya yabancı maddelerin atıldığı görüldü. Bu olaylar sonrası Cim Bom, taraftarının da desteğiyle son çeyrekte rakibini bir kez daha yakalayıp skoru 73'te eşitledi. TOFAŞ, bitirici darbeyi ise son 3 dakikada yaptı. 84-81'den sonra atağa kalkan Bursa temsilcisi, Tayfun Erülkü ve Chinemelu Elonu'nun 20 saniye içinde bulduğu iki basketle farkı 6 sayıya çekti. Ender Arslan'ın teknik faulü almasının ardından farkı yeniden çift hanelere taşıyan TOFAŞ, kalan bölümde hata yapmadı ve sahadan 98-87 galip ayrıldı. Galatasaray, bu maçla birilkte ligdeki 5'inci yenilgisini alırken, TOFAŞ ligde dördüncü kez galip geldi.

Zouros tribünde


Bu arada karşılaşmayı TOFAŞ'ta başantrenörlük görevini devralması beklenen Ilias Zouros da tribünden izledi. TOFAŞ yönetiminin yakın temas kurduğu Yunan teknik adam, ülkemizde daha önce Anadolu Efes'i çalıştırmış ve adı geçen ay Nenad Markovic ile anlaşan Trabzonspor Medical Park ile anılmıştı.

İstatistikler (TBF)

Haberin Devamı
YORUM YAZ