MENÜ

Liverpool 2-2 Arsenal

Ada'daki dev maçta Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, sahasında ağırladığı Arsenal ile 2-2 berabere kaldı.

Liverpool 2-2 Arsenal

Bu maç öncesinde Liverpool 16 maç 21 puanla 11. sırada yer alırken, Arsenal 16 maç 26 puanla 7. sırada bulunuyor.

Ve maç başladı. 2. dakikada Coutinho, Mertesacker tarafından ceza yayı üzerinde düşürüldü. Serbest vuruşu Gerard kullandı, top üstten dışarı gitti. Arsenal sağda Sanchez, ortada Giroud, solda Welbeck'le oynuyor ama onlara servis yapan yok. Sterling ve Coutinho defansın üzerine topla gittiklerinde Mertesacker bir sarı kart görürse maç sonuna kadar konu mankeni olur.

İlk 15 dakika Liverpool daha etkili derken Flamini sarı kart gördü. 19'da Liverpool korneri kullandı ancak sonuç çıkmadı. Sahanın her yerinde bariz Liverpool üstünlüğü var. Top yapan hücumu düşünen ve rakibine pas yaptırmayan taraf Liverpool. Arsenal üç pas yapamadı şu ana kadar. Arsenal'i bu sezon hiç bu kadar pasif görmedim. Acemi bir takım görüntüsünde. Sahanın her yerinde Liverpool baskısı var.

Dakikalar 35'i gösterdiğinde Markoviç'in vuruşunu Szczesny kornere çeldi. Arsenal 4-4-2'ye döndü. 44. dakikada Liverpool, Coutinho'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden 2 dakika sonra, dakika 45+1'de sağ kanattan kullanılan kornere ceza sahası içerisinde bulunan Debuchy kafasını vurdu ve skora eşitliği getirdi: 1-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Bizim açımızdan ilk yarının özeti

Liverpool her zaman Liverpool'dur. Öncelikle bunu unutmayalım. Bugün oynadıkları futbol tesadüf değil. Bournemouth maçında Markoviç ve Coutinho Sterling'e yardımcı olmuştu. Brendan Rodgers kafasındaki takımı kurmuş vaziyette. Yük sadece Sterling'in üzerinde değil. Markoviç ve Lallana devamlı oynayarak form tutuyorlar. Golü bulduktan sonra Skrtel, Debuchy'ye o kafayı vurdurmaması gerekiyordu. Takım olarak ilk yarıda Liverpool çok üstündü. Sturridge iyileşip oynamaya başlarsa hem Sterling'i dinlendirir hem de hazır bir takıma gelmiş olur. Son dakikadaki Arsenal golü tesadüf. Liverpool iyi yolda ve puan durumu bugün oynadığı futbolu yansıtmıyor.

İki takımda değişiklik yok. Sterling, Debuchy tarafından sol çaprazda düşürüldü. Serbest vuruşu Gerard kullandı Coutinho'nun vuruşu üstten dışarı gitti. İlk yarıdaki 3-4-3 dizilişinde Liverpool. Arsenal sadece top kapmak ve iki pas yapabilme uğraşında. Giroud-Skrtel çarpışmasında Skrtel kafasına aldığı darbe için tedavi gördü. Oyun durdu. Skrtel tedavisi yapıldıktan sonra oyuna devam etti. 61'de Szczesny, Sterling'i durdurmak için kalesini terk etti. Önemli bir tehlikeydi. Ancak sonuş çıkmadı.

Giroud öne geçirdi
64'üncü dakikada Cazorla soldan çizgiye indi, pasında Giroud, Jones'un sağından topu filelere gönderdi. Atamayana atarlar gibi oldu biraz. 70. dakikada Liverpool yaralı aslan gibi saldırdı. 73. dakikada Markoviç çıktı, Borini oyunda. Lucas'ın vuruşu direğin yanından auta gitti.

Ben hakemle hiç oynamam ama
City-United maçını katleden Michael Oliver, sarı formayla oynayan Arsenal'in kalecisi Szczesny'den kaleci kazağını değiştirmesini neden istemedi anlamış değilim hem de gece maçında. Toure yerini yine Lambert'e bıraktı. Yani sağ bek - stoper çıktı bir santrfor daha oyunda. Borini'nin kafasını Szczesny kornere çeldi. Yine Borini vurdu, top bir kez daha kornere çıktı. Karşılaşmaya 9 dakika uzatma verildi. Sadece Skrtel'in sakatlığında 6 dakika durmuştu oyun. Maç tek kaleye döndü derken Borini ikinci sarı kartı gördü ve oyundan atıldı.

Liverpool arka arkaya korner kullandı. 10 kişi kalan Liverpool, Lallana'yla korner kullandı. Arsenal savunmasının büyük hatası ve Skertel bu hatayı affetmeyerek skoru eşitledi: 2-2. Ve maç 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.

Bizim açımızdan ikinci yarının özeti


Fazla uzatmaya teknik taktik konularına girip antrenörlük yapmanın alemi yok. Hele hele tavsiyenin hiç önemi yok. Markoviç çıkıyor yerine yine bir santrfor giriyor. Ardından sağbek çıkıyor yerine bir santrfor Lambert giriyor. Liverpool'un birinci santrforu Sturridge halen sakat. Demba Ba sakatlandığı zaman elimiz kolumuz bağlanıyor. Bugün çok kötü oynayan bir Arsenal'i yenemedi Liverpool.

Buradan bir beraberlikle dönmek için Arsenal'den daha iyi oynamak zorunda Beşiktaş. Durum 2-1 olduktan sonra nasıl saldırdığını seyredenler görmüştür. Liverpool maçı Beşiktaş'ın Arsenal ve Spurs maçlarından çok daha zorlu geçeceğe benziyor.

EDİP ADANIR / LONDRA

TAKIM KADROLARI


LİVERPOOL: Jones, K Touré (Lambert - 81' ), Skrtel, Sakho, Henderson, Lucas, Gerrard, Markovic (Borini - 74'), Coutinho, Sterling, Lallana

YEDEKLER: Jose Enrique, Lambert, Moreno, Manquillo, Mignolet, Can, Borini

ARSENAL: Szczesny, Chambers, Debuchy, Mertesacker, Gibbs, Oxlade-Chamberlain (Campbell - 90' ), Flamini, Cazorla, Sánchez (Monreal - 94' ), Giroud (Coquelin - 82' ), Welbeck

YEDEKLER: Podolski, Walcott, Monreal, Martinez, Campbell, Coquelin, Maitland-Niles

Haberin Devamı
YORUM YAZ