MENÜ

Feyenoord'da Kazım-Richards fırtınası esiyor

Bu sezon başında Bursaspor kadrosunda düşünülmediği için Hollanda'nın Feyenoord takımına kiralanan Kazım-Richards, Kırmızı Beyazlı formayla adeta yeniden doğdu.

Feyenoord'da Kazım-Richards fırtınası esiyor

Pazar günü oynanan ve 1-0 kazandıkları NAC Breda karşılaşmasında takımının galibiyet golünü atan milli futbolcu, ligde son 4 karşılaşmanın tamamında gol kaydetmeyi başardı. Kazım'ın toplamda 20 maçta ortaya koyduğu 7 gol 5 asistlik performans, Feyenoord taraftarının ve teknik direktörü Fred Rutten'in yüzünü güldürürken, Hollanda basının da dikkatinden kaçmadı. Hollanda Eredivisie Ligi'nin resmi internet sitesi eredivisie.nl, konuk ekibin 1-0'lık galibiyetiyle sonlanan NAC Breda - Feyenoord karşılaşmasını "Kazım-Richards, Feyenoord için altın değerinde" başlığıyla duyurdu.

Rotterdam ekibinde ikinci baharını yaşayan Kazım'ın bu performansı Feyenoord'da kalmasına yeterli olacak mı bilinmez ancak, milli takım kapılarının yeniden açılması için geçerli bir sebep olabilir. İlk kez 2007 yılında Fatih Terim tarafından milli takıma davet edilen 28 yaşındaki futbolcu, Guus Hiddink döneminde oynanan ve 0-0 berabere kalarak EURO 2012 umutlarını yitirdiğimiz Hırvatistan maçından bu yana milli formaya hasret.

Hollanda'nın sihri

Futbola Hollanda Ligi'nde dönen Kazım, etkileyici grafiğini sürdürmesi halinde Milli takıma da aynı topraklarda dönüş yapabilir. Öyle ki kaybedilen kritik puanlarla EURO 2016 hesaplarını zora sokan A Milliler, önümüzdeki ilk sınavını 28 Mart 2015 tarihinde Hollanda deplasmanında verecek.

Colin Kazım - Richards'ın Milli Takım istatistikleri:


Maç: 36
Gol: 2
Asist: 4
Toplam dakika: 1854

Haberin Devamı
YORUM YAZ