MENÜ

Fenerbahçe adım adım 4. yıldıza ilerliyor

Sarı-Lacivertliler, kötü futboluna rağmen sonuca gitmekte sıkıntı çekmiyor. Ligdeki son 8 sınavını kaybetmeyen, üst üste 3 maçını da kazanan Fenerbahçe'de hedef; rakiplerin puan kaybını beklemek, zirveyi ele geçirmek ve 20. şampiyonluğu elde etmek.

Fenerbahçe adım adım 4. yıldıza ilerliyor

Süper Lig’de Fenerbahçe, ilk yarının bitmesine iki maç kala kazanmaya devam ediyor. Sarı- Lacivertliler, Kayseri Erciyesspor’u da deplasmanda zorlanmasına rağmen penaltı golüyle yenmeyi başardı. Teknik direktör İsmail Kartal’ın öğrencileri, iyi oynamamasına rağmen sahadan galibiyetle ayrılma alışkanlığını sürdürdü. Kanarya’nın son dönemdeki lig performansına baktığımızda takımın, Türk Telekom Arena’da 2-1 kaybedilen Galatasaray derbisinin ardından çıkışa geçtiğini görüyoruz. Bu mücadelenin sonrasında Fenerbahçe, ligde çıktığı 8 mücadelede de rakiplerine kaybetmedi. Üç maçlık bir galibiyet serisi de yakalayan Kanarya, Balıkesirspor’u tek golle geçerken, Sivasspor’u 4-1 yendi, Erciyes’i de 1-0 devirdi. Kötü performansa çözüm arayan Kartal’ın ise zirveyi tek başına ele geçirme planı tıkır tıkır işliyor. Kanarya, ligin ilk devresindeki son iki maçını sahasında önce Mersin İdmanyurdu ve sonrasında da Başakşehir’le oynayacak.

Fikstür avantajı var
Şükrü Saracoğlu’nda ligde 30 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Fenerbahçe, bu gücünü ve taraftarını da arkasına alarak, toplamda 6 puanı cebine koymak istiyor. Zirvedeki rakipleri Beşiktaş ile Galatasaray’ın da son haftada birbirlerine rakip olmaları, buradan Fenerbahçe’ye yarayan bir sonucun çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca ikinci yarıdaTrabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray’la oynanacak lig maçlarının da Saracoğlu’nda olması, 4. yıldız ve şampiyonluk adına Sarı-Lacivertliler’e büyük bir avantaj sağlıyor.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ