MENÜ

Bursaspor 3-3 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının en zorlu karşılaşmalarından birinde Bursaspor ve Trabzonspor karşılaştı. 6 golün atıldığı müthiş maç 3-3 sona erdi.

Bursaspor 3-3 Trabzonspor



Savunmaya panzehir lazım! Trabzonspor belli ki, Vahid Halilhodzic'ten kalma 'çok gol yeme' kronik hastalığını aşmak için var gücüyle çalışıyor. Dünya Kupası havasını derinden çekmiş olan Carl Medjani'nin yanında Mustafa Akbaş değil de tipik profesyonel futbolcu kavramının çok dışında ve yüreği biraz da arka cebinden büyük Egemen Kokmaz tadında bir oyuncunun bulunması bütün savunma bloğunu rahata kavuşturur. Ersun Yanal'ın ise Yusuf Erdoğan'ı Caner Erkin gibi görüp, hücumda 3-5-2 savunmada ise 4-4-1-1 taktiğiyle takımını oynatması, hala arayışta olduğunu gösteriyor. Oysa ki futbol hem arayışı hem de fantaziyi kaldırmıyor.

Özer'den jeneriklik gol

16'da, Bordo-Mavililer'in ilk golü geldi. Yatabare’nin topuk pasına hareketlenen Fatih Atik ceza sahasının hemen önünden kaleyi yokladı. Kaleci Harun Tekin’den dönen topta Özer sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1. 24'te Bursaspor penaltı golüyle skoru eşitledi. Sağ kanattan hücuma çıkan Volkan Şen, topu ceza sahasına doğru gönderdi. Kaleci Fatih Öztürk’ün elinden kaçırdığı top, Belluschi’nin önüne düştü. Belluschi, topa vuracakken kaleci Fatih Öztürk’ün müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım, pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Fernandao, topu filelere buluşturdu: 1-1. 28'de, Yeşil-Beyazlılar ilk kez öne geçti. Ani gelişen atakta Bakambu, Belluschi’den aldığı topu, hareketlenen Ozan Tufan’ın önüne attı. Hızla ceza sahasına giren Ozan Tufan, topu plase bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 2-1. 45. dakikada, bu kez Trabzonspor beraberlik golünü buldu. Ceza sahası çizgisi üzerinden sağ çaprazdan kazanılan serbest atışı kullanan Yusuf Erdoğan, enfes bir vuruşla ağları havalandırdı: 2-2.

Ozan değerini katladı

53. dakikada, ev sahibi ekip bir kez daha öne geçti. Fernandao’nun pasıyla sağ kanattan hızla hareketlenen Ozan Tufan, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Volkan Şen, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-2. 81. dakikada, bordo-mavililer yeniden skoru eşitledi. Sol kanattan kazanılan köşe atışını kullanan Mehmet Ekici, meşin yuvarlağı ön direğe ortaladı. Mustafa Akbaş’ın kafa vuruşunda top filelere gitti: 3-3. Bundan sonraki dakikalarda tarafların çabaları skoru değiştirmeyince müsabaka 3-3 berabere sona erdi.

90+ Reşat Çöteli

Haberin Devamı
YORUM YAZ