MENÜ

Beşiktaş 3-1 Akhisar Belediyespor

Cuma gecesi Fenerbahçe, cumartesi ise Galatasaray liderdi. Süper Lig'de artık klasik haline gelen Beşiktaş'ın tahtı devralma töreni dün bir kez daha tekrarlandı. Akhisar önünde perdeyi, iğne olup sahaya çıkan Cenk açtı, Sosa'nın golü tek kelimeyle mükemmeldi. Kapanışı Töre yaptı. Kartal üst üste kazanma rekorunu 6 maça çıkardı.

Beşiktaş 3-1 Akhisar Belediyespor

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş, Başakşehir fatih Terim Stadı'nda Akhisar Beledispor'u konuk etti. maça ev sahibi Beşiktaş çok baskılı başladı. 13. dakikada Akhisar'da Merter'in Veli'ye kaptırdığı top sonrasında Beşiktaş kontratağa çıktı, Cenk Tosun'un şutu defansa çarptı ve kornere gitti.

Olcay'dan Cenk'e müthiş asist

24. dakikada Sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan, rakibine çalım atarak ceza sahası içine girdi ancak şutu defansa çarparak kornere gitti. 1 dakika sonra yine sol kanatta topla buluşan Olcay Şahan'ın müthiş ortasında Cenk Tosun topu filelere gönderdi ve skoru 1-0 yaptı.

34. dakikada kendi sahasından hızlı çıkan konuk ekip Akhisar Belediyespor'da Gekas'ın kafa vuruşunu kaleci Tolga Zengin kornere çeldi. İlk yarıda baskılı bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, devreyi 1-0 önde kapadı.

İkinci yarı ev sahibi Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı. 47. dakikada Akhisar Belediyespor, Bilal ile gole yaklaştı ancak top dışarı çıktı. 56. dakikada Akhisar'ıon golcü futbolcusu Gekas kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı, aşırtma vuruşunda top dışarı gitti. 64. dakikada sakatlanan Veli oyundan çıkarak yerine geçen hafta Gaziantepspor maçında golü atan Oğuzhan Özyakup girdi.

Sosa'dan harika gol

68. dakikada Oğuzhan'ın yerde kalmasıyla Beşiktaş serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Arjantinli Jose Sosa, kaleci Oğuz Dağlaroğlu'nun da hatasıyla çok uzaktan harika bir gol attı. Sosa böylece Beşiktaş forması altında ilk golünü de atmış oldu. 72. dakikada sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan çalımlarla ceza sahası içine girdi, vuruşunda top dışarı çıktı.

Bilal'den Sosa'ya cevap!

75. dakikada Cenk Tosun'un top kaybıyla başlayan Akhisar atağında karambolde top Bilal Kısa'nın önünde kaldı ve Bilal'in müthiş şutu ağlarla buluşarak farkı 1'e indirdi: 2-1. 90. dakikada Beşiktaş'ta sonradan oyuna giren Gökhan Töre sağ ayağıyla müthiş bir gol attı ve skoru 3-1 yaptı. Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş Süper Lig'de serisini devam ettirerek 6 maç üst üste kazandı.


Maçtan notlar
Beşiktaş’ta sakatlıkları geçen 6 futbolcu, Akhisar Belediyespor ile yapılan Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçının 18 kişilik kadrosunda alındı.

Siyah-beyazlılarda Gaziantepspor maçında sakatlanan ve Çaykur Rizespor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında forma giyemeyen golcü futbolcu Cenk Tosun, Akhisar Belediyespor karşısında sahaya ilk 11’de çıktı.

Sakatlıkları nedeniyle Gaziantepspor’la yapılan son lig maçında forma giyemeyen Veli Kavlak ile Ersan Gülüm de teknik direktör Slaven Bilic tarafından ilk 11’de görevlendirildi.

Trabzonspor maçında ayak parmağında kırık oluşan, Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarında forma giyemeyen Demba Ba da 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Senegalli futbolcu ile sakatlıkları geçen kaleci Cenk Gönen ve Gökhan Töre de yedekler arasında yer aldı.

Taraftarlar maç öncesinde Demba Ba lehine tezahürat yapıp, Senegalli futbolcuyu tribünlere çağırdı. Demba Ba da tribünlere giderek, taraftarları selamladı.

Cenk Tosun forvette

Forvet oyuncularının sakat olması nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası’nda Çaykur Rizespor karşısında bu bölgede genç futbolcu Furkan Yaman’ı oynatmak zorunda kalan Bilic, Akhisar Belediyespor karşısında sakatlığı geçen Cenk Tosun’u ileri uçta görevlendirdi.
Ersan Gülüm, Pedro Franco ile savunmanın göbeğinde oynarken, savunmanın solunda İsmail Köybaşı, sağında ise Serdar Kurtuluş forma giydi.

Oğuzhan yedek

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki son iki maçta sahaya ilk 11’de çıkan Oğuzhan Özyakup, Akhisar Belediyespor karşısında yedek soyundu.
Orta alanı Kerim Frei, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Jose Sosa ve Olcay Şahan’dan oluşturan Bilic, kaleyi yine Tolga Zengin’e emanet etti.
Demba Ba, Cenk Gönen, Gökhan Töre ve Oğuzhan Özyakup’un yanı sıra yedek kulübesinde Furkan Yaman, Uğur Boral ve Atınç Nukan oturdu.

4 eksik

Beşiktaş’ta 4 futbolcu, sakatlıkları nedeniyle Akhisar Belediyespor maçının kadrosuna alınmadı.
Sakatlıkları süren Mustafa Pektemek, Ramon Motta, Tomas Sivok ve Necip Uysal, Akhisar Belediyespor karşısında takımlarını yalnız bıraktı.


Tribünler dolmadı

Beşiktaş ile Akhisar Belediyespor arasında Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmada tribünler dolmadı.
Toplam kapasitesi 17 bin 319 olan stadın, özellikle kale arkası tribünlerinde boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı yaklaşık 8 bin sporsever izledi. 100 kadar Akhisar Belediyespor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

Çocuklara eşofman üstü

Beşiktaş Kaptanı Tolga Zengin ve Serdar Kurtuluş, maç öncesi soyunma odası koridorlarında kendileriyle seremoni için sahaya çıkacak çocukların üzerinde sadece forma olması nedeniyle görevlileri uyardı.

Soğuk havada çocukların üşümemesi için bazı futbolcular kendi eşofmanlarını çocuklara giydirdi. Beşiktaşlı malzemeciler de çocuklara eşofman üstleri tedarik etti. Çocuklar kendilerine bol gelen eşofmanları giyerek, seremoni için futbolcularla sahaya çıktı.
Alex ve Drogba'dan sonra Sosa 3. sırada

Haberin Devamı
YORUM YAZ