MENÜ

Yabancı kuralına kulüpler ne diyor?

Yıldırım Demirören, "Yabancı kuralı değişebilir" dedi, gözler bir anda buraya çevrildi. Biz de 4 büyük takımın düşüncelerini ve Anadolu kulüplerinin başkanlarının yorumlarını aldık...

Yabancı kuralına kulüpler ne diyor?

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, önceki gün yabancı oyuncu sayısının değişip değişmeyeceği konusunda çarpıcı açıklamalar yapmıştı. İşte 4 büyük takımımızın, bu konudaki tavırları:

GALATASARAY:
Yabancı kuralından en çok etkilenen kulüplerin başında geliyor. Sınırın kalkması adına birçok girişimde bulunan Sarı- Kırmızılılar, AB statüsündeki isimlerin yerli olarak oynatılması konusunda Avrupa Birliği'ne başvurmayı bile düşündü.

FENERBAHÇE: Avrupa'da olmadığı dönemde yabancı kuralına karşı ciddi bir tepki göstermeyen Sarı-Lacivertliler, önümüzdeki sezon Avrupa'da tekrar olmanın hesaplarını yapıyor. Kanarya, bu doğrultuda da oyuncu konusunda serbestlik tanınmasını istiyor.

BEŞİKTAŞ: Siyah-Beyazlılar, yabancı kuralının radikal bir şekilde değişmesine pek sıcak bakmıyor. Federasyonun, yabancı oyuncu konusunda sınır koymasının ardından Beşiktaş da takım kadrosunu ve
transferlerini de buna göre gerçekleştirmişti.

TRABZONSPOR: Bordo- Mavililer de yabancı sınırının kalkmasından yana. Özellikle yerli oyuncuların pahalı olması, Karadeniz ekibinin de bu konuda daha dikkatli bir transfer politikası izlemesine yol açıyor. Trabzon da yabancı kuralının kalkması ve takımı daha güçlü bir şekilde sahaya çıkarmayı istiyor.

SİVASSPOR BAŞKANI MECNUN OTYAKMAZ: Bizim görüşümüz bu konuda her zaman net. Sivasspor olarak 6+2 kuralının devam etmesinden yanaydık. Yeni kuralın da bu yönde olması bizim açımızdan doğru.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ: Bu konuda kulüpler birliği olarak ortak karar vereceğiz. Ancak bizim fikrimiz 6+2'den yana.

KASIMPAŞA BAŞKANVEKİLİ HASAN HİLMİ ÖKSÜZ: Kulüplerin rahatlaması için ve Türk futbolunun ileriye gidebilmesi için 8 yabancının olması gerektiğine inanıyoruz. Sistem olarak ise bu yabancı oyuncuların 6'sının sahada 2'sinin kulübede olmasından yanayız.

KONYASPOR BAŞKANI AHMET ŞAN:
Yeni yabancı kuralının sıkıntısını en fazla biz çektik. Kaleci sorunu çektik uzun süre. Bizim de fikrimiz 6+2'den yana. Kulüpler Birliği toplantısında bunu dile
getireceğiz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ