MENÜ

Trabzonspor Genel Kurulu'nda ikinci kavga

Trabzonspor'un seçim maddesi bulunmayan 69. Olağan Genel Kurulu'nda ikinci kez kavga yaşandı.

Trabzonspor Genel Kurulu'nda ikinci kavga



19 Mayıs Spor Salonu
'nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul öncesinde sabahın erken saatlerinden itibaren üyeler salonun önünde toplanmaya başladı. Giriş kartlarını alan üyeler, üst araması yapılmasının ardından salona girebildi. Kapıda ayrıca X-Ray cihazlarıyla da güvenlik önlemleri artırıldı. Trabzonspor Genel Kurulu, muhalefetin özellikle yönetimi ibra etmemek üzere örgütlenmesiyle önceki yıllara göre yüksek bir katılımla gerçekleştirildi. Genel kurulun daha önce açıklandığı gibi saat 10.00'da başlamaması üzerine bir grup üye alkışlayarak durumu protesto etti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun salona girmesiyle kongre saat 11.00'de başladı.

DİVAN SEÇİMİNDE KAVGA


Yönetimin Kongre Divan Başkanlığı'na Sabri Sadıklar'ı, muhalefet kanadının ise Ali Sürmen'i göstermesinin ardından oylama yapıldı. Sabri Sadıklar'ın kongre divan başkanlığına seçildiğinin açıklanmasının ardından tribünlerin büyük bölümü oy sayımının sağlıklı yapılmadığını ileri sürerek durumu protesto etti. Bir çok üye tribünden spor salonuna inerek divan başkanlığının bulunduğu kürsüye yürümek istedi. Sahneye çıkan bazı üyeler özel güvenlik görevlileri tarafından sahneden indirilirken, bu sırada yumruklu kavga yaşandı.

Kavganın ardından çevik kuvvet ekipleri salona girdi ve sahnenin önünde önlem aldı. Kongre Divan Başkanı Sabri Sadıklar, oturumu sürdürmek istese de, "Divan dışarı" tezahüratları üzerine durumu değerlendirmek üzere kongreye ara verdi.

Olaylar nedeniyle ara verilen kongre, 45 dakika sonra yeniden başladı.

Trabzonspor Genel Kurulu'nda öğleden sonra yönetime eleştirilerin artması üzerine ikinci kez yumruklu kavga çıktı.

Yönetime eleştiriler

Daha sonra bazı üyeler söz alarak yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminden istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, yönetimi söyledikleri ile yaptıklarının farklı olması nedeniyle ibra etmeyeceğini söyledi. Göreve geldiklerinde kulübün borcunun 176 milyon lira olduğunu belirten Çakıroğlu, "Borcu bir sezonda iki katına çıkardığınız için mi sizi ibra edeceğiz? Milyonlarımızı heba ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz. 'Ya o kupayı alacağım ya kupa beni alacak' dedin ama ortada kupa yok. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? 'Gelirleri arttırdık' diyorsunuz, Trabzonspor'un milyonlarını savuruyorsunuz. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? 'Gemileri yaktık' dediniz ama sizin bir tek geminiz yanmadı, yanan Trabzonspor'un gemisiydi. Trabzonspor'un değerlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz, bugün orada oturuyorsanız borçlu olduğunuz Trabzonspor'u dört büyük yapan efsane başkanlara hakaret ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz?" ifadesini kullandı.

ALS hastası Emre salonu terketti

Trabzonspor taraftarlığıyla bilinen ALS hastası Emre Vural da, kongrede söz alarak bir konuşma yaptı. Tekerlekli sandalye ile kürsüye çıkan Emre Vural, kongreye gelmeden önce projelerini anlatmayı düşündüğünü belirterek, "Burada projelerimden bahsedecektim. Ama yaşadıklarım karşısında şoka uğradım. Kürsüye çıkan herkes bir şey söylüyor ama kimse polislerden bahsetmiyor. Polislerin burada ne işi var? Burada tartışmıyoruz adeta savaş yapıyoruz. Ben çok utanıyorum. Kürsüye çıkan herkes teşekkür etti ama teşekkür etmiyorum ve salonu terk ediyorum" dedi. Konuşması nedeniyle Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da Emre Vural'ı tebrik etti. Vural, daha sonra yakınlarıyla birlikte salonu terketti.

Şike sürecinde bordo - mavili kulübün avukatlarından olan Nusret Yılmaz ise yönetimin şikeyle mücadele konusunda yetersiz kaldığını ileri sürdü.

Son kongrede İbrahim Hacıosmanoğlu'nun rakiplerinden olan Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu da, "Sorun başkan ya da yönetim değil. Trabzonspor'da ciddi bir zihniyet sorunu var. Trabzonspor şu anda kuruluş felsefesinin çok dışına çıkmış durumda. İbrahim beyin istifa etmesi veya seçimle görevinden ayrılmasıyla Trabzonspor'un doğru yola dönmesi bu anlayışla zaten mümkün değil. Burada sayın Hacıosmanoğlu'nu en çok eleştirenler, ittifak oluşturup kongrede kendisini destekleyenlerdir. Kupa dün Başbakandaydı, bugün Cumhurbaşkanında. İbrahim Bey Trabzonspor'a çıkar sağlamak için kupasını rehincide bırakmıştır" dedi.

Yine kavga çıktı

Üyelerden Yavuz Saltık'ın konuşması sırasında yönetim kurulu üyelerine hakaret ettiğini ileri süren bazı üyeler, Saltık'a saldırmak istedi. Çıkan kargaşaya polis müdahale etti. Kavga nedeniyle genel kurula yaklaşık 20 dakika ara verildi.

Borç 288 Milyon 647 bin lira olarak açıklandı

Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, kulübün borcuyla ilgili bilgiler verdi. Ören, bordo-mavili kulübün gerçekleşen gelir gider sonucu mali tablolara göre 30.11.2014 tarihi itibariyle 207 milyon 846 bin 870 lira uzun vadeli, 80 milyon 801 bin 102 lira kısa vadeli olmak üzere toplam 288 milyon 647 bin 972 lira net borcunun bulunduğunu açıkladı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ