MENÜ

Trabzon'da seçim gibi mali kurul

Trabzonspor'da günlerdir yaşanan yönetim-muhalefet gerilimi bugün salona taşınıyor. Başkan Hacıosmanoğlu ve ekibi, “Biz satma değil, alma yetkisi istiyoruz. Bugüne kadar kulüpten beslenen herkese hesap sorduk, koltuk sevdası ile hareket etmeden yine soracağız” diyor. Muhaliflerin ise ibra etmeme ve yetki vermeme hazırlığı var.

Trabzon'da seçim gibi mali kurul

Trabzonspor son dönemlerin en hareketli Mali Genel Kurulu’na bugün gidiyor. Normal şartlarda rutin ekonomik tablonun delegeler ile paylaşılacağı, borç-alacak dağılımının anlatılacağı oturum, son gerilimler sebebiyle bir GenelKurul havasına büründü. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, muhalif kanadın çalışmalarını ve açıklamalarını hedef alıp, “Yaptığımız işlerden çok rahatsız olanlar var. Çok insanın Trabzonspor üzerinden çıkar sağlamasının yolunu kestik. Doğal olarak bunların bize bir geri dönüşü olacaktı, bunu bekliyorduk. Normalde asla aynı çatı altında buluşmayacak insanların sırf bizim icraatlarımız üzerine birleşmesi bile ne kadar doğru işler yaptığımızın bir göstergesi. Her türlü eleştiriye, denetlemeye açığız. Ancak şu bilinsin ki asla ve asla doğru bildiklerimden şaşmam” dedi.

‘İbra önemli değil’

Kulislerde konuşulan, “Yönetim ibra edilmez” öngörüsüne de yanıt veren Başkan Hacıosmanoğlu, “İbra edilip edilmemek önemli değil. Bu işlerden aklanmak, görev sürenizin sonunda hesap verebilmek önemli. Biz bir yol açtık, geçmiş yönetimi mahkemeye verdik. Eğer bir şüphesi, belgesi, bilgisi olan olursa onlar da bizi versin. Her türlü hesaba açığız” diye konuştu.

Sadri Şener gelirse Onur'u soracak


Son günlerde başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile sert bir tartışmaya giren eski başkan Sadri Şener’in bugünkü Mali Genel Kurul’a gitmesi bekleniyor. Şener’in katılımı kongrenin atmosferini de değiştirmeye aday. Bordo-Mavililer’in eski başkanının kendisini hedef alan Onur Kıvrak olayı üzerinden Hacıosmanoğlu’na yanıt vereceği ve bizzat kürsüye çıkarak, “Başkan, ne biliyorsan çık burada anlat” diyeceği gelen haberler arasında. Her fırsatta tekrar aday olmayı düşünmediğini sözlerine ekleyen Şener, “Ben bu görevi uzun süreler olabildiğince yaptım. Artık genç arkadaşların önünü açmak gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de eğer bu göreve talip olan, gelecek gördüğümüz arkadaşlar olursa seve seve destekleriz” mesajlarını veriyor.

'Art niyetli kişilerin işi'


Trabzonspor Yönetimi, dün resmi sitesinden Mali Kongre ile ilgili bir açıklama yaptı. Muhalif kanadı hedef alan mesajda özetle şu ifadeler kullanıldı: Yarın (Bugün) yapılacak olan Olağan Genel Kurulumuz’un gündeminin 7. maddesiyle, “Derneğe taşınır, taşınmaz ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi için Yönetim Kurulu’na yetki verilmesine” şeklinde yetki talebiyle bu hususun görüşülmesi istenmiştir. Ancak bazı art niyetli çevrelerce Trabzonspor Kulübü Derneği Kongre üyelerine gerek basın yoluyla, gerekse de telefonlarına mesaj atmak suretiyle bu satın almaya ve satın alınacak mülkün kullanımına esas olarak istenilen yetki, kulübün malları satılıyormuş gibi bir algı yaratılmak istenildiğinden, maddenin gündemden çıkarılması için yönetim kurulumuzca önerge verilmesine karar verilmiştir.

Salon küçük tepkisi


Bordo-Mavili ekibin Mali Genel Kurul’u öncesinde neredeyse her şey tartışma konusu haline gelmiş durumda. Buna son örnek kongrenin yapılacağı salon oldu. 19 Mayıs Salonu’nun kapasitesinin yetersiz
olduğunu belirten bazı delegeler, “7 bin 700 kişinin oy kullanma olasılığı var. Böyle bir atmosferde 19 Mayıs Salonu yetersiz kalır. Gerekli organizasyonların mutlaka büyük bir titizlikle yapılması lazım” diyerek divan yetkililerini uyardı. Bu gelişme üzerine kongre salonu içinde ve dışında geniş güvenlik tedbirlerinin alınacağı öğrenildi.

Kulübün borcu 280 milyon TL


Bugün yapılacak olan mali genel kurul öncesinde denetim kurulu Trabzonspor’un borcunu açıkladı. Buna göre Bordo-Mavili ekibin 200 milyon TL’si uzun, 80 milyon TL’si yakın vadeli olmak üzere toplam 280 milyon TL borcu var. Bu alacak ve borç kalemlerinin de bugünkü genel kurulda delegelerle paylaşılacağı ifade edildi.

Zirve erteleniyor


Mali Genel Kurul öncesinde hareketliliğin beklentilerin çok üzerine çıkmasıyla birlikte yapılması planlanan Başkan Hacıosmanoğlu-CEO Burak Gürdal-Ersun Yanal zirvesi ertelendi. Bursa maçından sonra tarafların İstanbul’da buluşup ara transfer politikasını masaya yatırması bekleniyor.

MİNİ YORUM


Trabzon için kaos vakti


Son yılların en iyi kadrosu, tartışılmayacak bir hoca, 2 yıla yayılmış hedefler... Sportif atmosferle birlikte çok şey ve en önemlisi de enerjisini yitiren bir kenti yine kaos ortamına sokmayı başardı kaos severler, onunla beslenenler. Kaosa giden yolda her şey mübah onlara göre. Siyasetmiş, kulübün borcuymuş, sportif başarıymış hepsi hikaye. Varsa yoksa ‘benim olsun, bizimkilerin olsun’ kafası. Şimdi
Sadri Başkanı yere göğe koyamayanların, onun yanında yürüyenlerin onun görev döneminde neler söylediği, yaptığı, yapmaya çalıştığı balık hafızalı olmayan herkesin aklında ama boşuna. Sanki Sadri Şener’e zamanında ‘şampiyon başkan’ değeri yeteri kadar verilmiş gibi şimdi onun üzerinden Hacıosmanoğlu politikası yapanlar, Trabzonspor’a en büyük zararı veriyorlar.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ