MENÜ

Süper Lig'de ikinci Josue vakası!

Mersin'in Brezilya asıllı Türk futbolcusu Gökçek Vederson'un bilinçli olarak kırmızı kart gördüğü öne sürüldü.

Süper Lig'de ikinci Josue vakası!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Galatasaray-Mersin İdmanyurdu mücadelesi, polemikleri de beraberinde getirdi. Mersin'in Brezilya asıllı Türk futbolcusu Gökçek Vederson'un, maçın son dakikalarında bilinçli olarak kırmızı kart gördüğü öne sürüldü.

Daha önce de bir sarı kartı bulunan Vederson, bir pozisyonun ardından karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'a yoğun itirazlarda bulundu. Aydınus, Vederson'un bu tavrına ikinci sarı kartı göstererek cevap verdi.

Kırmızı kartla oyun dışında kalan 33 yaşındaki futbolcu, 23 Aralık'ta Türkiye Kupası'nda oynanacak Karagümrük maçında cezalı duruma düştü. Ancak Mersin İdmanyurdu, kupadaki Karagümrük maçından sonra Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu'nda karşı karşıya gelecekti. Vederson'un bu maçı düşünerek bilinçli bir şekilde kart gördüğü iddia edildi.

Josue ve Mabiala 'bilinçli kart'tan ceza almıştı

Geçen hafta bu olaya benzer bir olay daha yaşanmıştı. Bursasporlu futbolcu Josue, Kardemir Karabükspor'la oynanan karşılaşmanın son dakikalarında yine Vederson gibi bilinçli olarak kart görmüştü. Josue'ye bu nedenle iki müsabakadan men cezası gelmişti.

Aynı maçta Karabüksporlu Mabiala da bilinçli gördüğü kart nedeniyle Tahkim'den iki maç ceza almıştı.

'Vederson'a hakem iyi sabretti'

Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, karşılaşmanın ardından Lig TV mikrofonlarına bu olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca şunları söyledi:

"Öyle bir kart görülmez. Ayıptır. Beni diğer maçlar ilgilendirmiyor. Beni bu maç ilgilendiriyor. Vederson'a hoca iyi dayandı çünkü gereksiz ve çok konuşuyor. Bizim o sahada 10 kişi kalmamamız lazımdı. Devre arasında da ona sakin olmasını söylemiştim."

Burak Köse

Haberin Devamı
YORUM YAZ