MENÜ

Kayseri Kadir Has Stadı bomboş

Kayseri Kadir Has Stadı'nda bir lig maçı daha neredeyse boş tribünlere karşı oynandı. Hem de rakip Fenerbahçe, en ucuz bilet 12 Lira olmasına rağmen.

Kayseri Kadir Has Stadı bomboş

Akıllara ister istemez, “Şehirde daha önemli bir etkinlik mi vardı” sorusu gelince, Kayseri’de ne var ne yok diye baktık. İşte detaylar.

Kayseri Erciyesspor ile Fenerbahçe arasındaki Süper Lig mücadelesi, neredeyse boş tribünlere karşı oynandı. Kadir Has Stadı’nda sadece 10 bin kadar futbolsever vardı. Tribünler boş olunca, haliyle maç izlemenin de keyfi kalmıyor. Halbuki mekan, Türkiye’nin tüm tribünleri kapalı, tamamı koltuklu ilk modern stadı. 32 bin 863 kişilik kapasitesi var. Ayrıca rakip Fenerbahçe... Bilet fiyatlarına bakıldığı zaman, 12 TL, 22 TL, 42 TL ve 52 TL olarak 4 ayrı kategoride satıldığı görülüyor. İnsan ister istemez merak ediyor, “Acaba şehirde daha önemli, daha ilgi çekici bir etkinlik olduğu için mi insanlar maça gitmiyor” diye. Çünkü bilindiği gibi, PTT 1. Ligi’ndeki Kayserispor’un maçları sadece 1 TL olmasına rağmen, yine tribünler boş çekiyor. Biz de Kayseri’de ne var ne yok diye baktık.

İŞTE iÇ ANADOLU’NUN 3. BÜYÜK KENTi HAKKINDAKi DETAYLAR:

¦ Türkiye’nin en kalabalık 15. şehri.
¦ Nüfusu 1 milyon 295 bin 355.
¦ Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksinde 19. sırada.
¦ 530 ilköğretim okulu var.
¦ 183 lise var.
¦ 4 üniversite var.
¦ 10 müzesi var.
¦ 20 alışveriş merkezi ve hipermarketi var.
¦ 10 sinema ve tiyatrosu var.
¦ Yolları geniş, trafik yok.
¦ Genç nüfus fazla.
¦ Sanayi merkezi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ