MENÜ

Kadın futbol takımından "gol sağanağı"

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Ligi 6. Grup ekiplerinden Osmaniye temsilcisi Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Spor, ligin ilk yarısında oynadığı 6 maçta rakip fileleri 62 kez havalandırırken kalesinde gol görmedi.

Kadın futbol takımından "gol sağanağı"

İlk yarısı tamamlanan ligde, 18 puanla lider durumdaki Osmaniye ekibi, sezonun ilk maçında sahasında Akdeniz Demirspor’u 3-0 yendi. İkinci haftayı dinlenerek geçiren takım, üçüncü hafta Karataşspor’u deplasmanda 4-0, dördüncü hafta konuk ettiği Hatay Dumlupınar’ı 16-0 mağlup etmeyi başardı.

Adanagücü’nü de 13-0’lık skorla geçen ekip, sahasında Sümerspor’u 8-0 yendi. Ligin ilk yarısının son maçında, Hatay deplasmanında Tavla Gençlikspor’u 18-0 yenen Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Spor, 6 maçta gol yemeden meşin yuvarları 62 kez rakip kaleye gönderdi.

Antrenör Veysel Karaca, AA muhabirine, takımın ligde başarıyla mücadele ettiğini söyledi.

Ligin ilk yarısında 6 maçta 62 gol atan sporcularıyla gurur duyduğunu aktaran Karaca, "Maçlarımızda gol yemeden farklı skor elde etmemiz, sporcularımın moralini yüksek tutuyor. İnşallah bu başarımızı sezon sonuna kadar sürdürüp, şampiyon oluruz. Takımımız, 3. Ligi’n en başarılı ekibi" dedi.

Bu başarının rekor olabileceğini savunan Karaca, şunları kaydetti:
"Rekor sayılırsa bunu onaylatmak için federasyon nezdinde girişimde bulunacağız. Rekorumuzu kaptırmadan yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Farklı galibiyetler play-off için büyük moral kaynağı oluyor. Sezon başında gol yemeden rekor kırmak gibi düşüncemiz yoktu. Gol yememek, bir kaleci, savunma oyuncusu ve takım için çok önemli."

Takım kaptanı Derya Serin de maç başına 10,3 gol ortalaması ile oynadıklarına dikkati çekerek, "Arkadaşlarımın 2. Lig hedefine ulaşmak için gayret sarf etmesi sonucu oynadığımız maçlarda çok gol atıyoruz. Kalemizde gol görmememiz de bizim motivasyonumuza artırıyor. Gol yemeden şampiyon olmak istiyoruz. Bu hedef için her maçımıza ciddiyetle çıkıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ