MENÜ

Emenike ve İsmail Kartal arasında restleşme

Sarı-Lacivertliler'in hocası Kartal, Emenike'nin performansından hiç memnun değil.

Emenike ve İsmail Kartal arasında restleşme

Erciyes karşısında etkisiz bir performans gösteren Emmanuel Emenike, önceki gün Africanfootball.com’a, “Her forvetin başarısızlık ihtimali vardır ama, ben asıl pozisyonumda oynatılmıyorum” diyerek hocası Kartal’ı şikayet etmişti.

Emenike’nin sözlerine teknik direktör İsmail Kartal’dan yanıt gecikmedi. Kartal, “Her futbolcu istediği zaman, istediği yerde konuşuyor. Ben onun sözlerini okumadım. Kendi içimizde bunun değerlendirmesini yaparız” cevabını verdi.

Fenerbahçe’nin Nijeryalı yıldızı Emmanuel Emenike, önceki gün Africanfootball.com sitesine özel bir röportaj vermiş ve ses getirecek açıklamalar yapmıştı. Esas bölgesinin dışında oynadığını belirten Emenike, “Her forvetin başarısızlık ihtimali vardır ama, bunu ortadan kaldırmanın en iyi yolu oyuncunun verimli oynadığı bölgede yer almasıdır. Ben gerçekten daha fazla gol atmak istiyorum ama, kanatlarda oynarken bu düşüncemi tam olarak gerçekleştiremiyorum. İnanıyorum ki insanlar benim esas bölgemde oynadığımda neler yapabileceğimi çok iyi biliyor” diye konuşmuştu. Teknik direktör İsmail Kartal, dün Nijeryalı oyuncuyu forvet olarak başlattı ama, maç içinde onu, şikayet ettiği kanatlarda da zaman zaman oynattı.

Yerini Alper’e bıraktı


Son haftalardaki etkisiz performansını Kayseri Erciyespor karşısında da sürdüren Emenike, kullandığı topları genel anlamda etkili kullanamadı. Ev sahibi ekibin kalesinde tehlikeli bir pozisyon da yaratamayan tecrübeli oyuncu, sınırda olduğu mücadelenin ikinci devresinde gördüğü sarı kart sebebiyle de cezalı duruma düştü. Takımını, ligde Mersin’le oynanacak karşılaşmada yalnız bırakacak olan Emenike, 68. dakikada da İsmail Kartal tarafından oyundan alındı ve onun yerine Alper Potuk sahne aldı.

Sarı-Lacivertliler’in teknik direktörü İsmail Kartal, Kayseri Erciyespor karşısında alınan galibiyetin yanı sıra futbolcusu Emmanuel Emenike’nin kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Kartal, Nijeryalı oyuncunun asıl pozisyonu olarak belirttiği forvet bölgesinin yerine, kanatlarda oynatılmasıyla ilgili şikayetine net cevap verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Her futbolcu istediği zaman istediği yerde konuşuyor. Ben, Emenike’nin dediği sözleri okumadım. Ancak kendi içimizde bunun bir değerlendirmesini yaparız” ifadelerini kullandı. Maçla ilgili olarak ise Kartal, “Zor bir deplasman olduğunu biliyorduk. İyi bir takıma karşı oynadık. Kazandığımız için 3 puan aldık, amacımız da zaten bunu elde etmekti” dedi.

‘Büyük takım böyle olur’


Kartal sözlerinin devamında ise “Maçtan sonra hep birlikte çok mutlu olduk. Rakibe pozisyon vermedik, 3-4 fırsat yakaladık. 65’ten sonra baskılı oynadık ve kazandık. Penaltı pozisyonunu ise izlemedim. Zor da olsa kazanıyoruz. Önemli olan bazen de kötü oynarken mücadele edip, kazanmaktır. Büyük takımlar böyle büyük takım oluyor. Deplasmanlarda coşkulu oynamadığımız doğru. Ama bu sezona özel bir durum değil. Geçtiğimiz yıllarda da buna benzerdi. Bu sorunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ