MENÜ

Başarı için gece gündüz çalışıyorlar

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, başarılı olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "2015 Bakü Avrupa Oyunları ve 2016 Rio Olimpiyatları'na yaklaşırken 2014 yılında alınan 17 altın, 15 gümüş ve 46 bronz madalya umut veriyor" dedi.

Başarı için gece gündüz çalışıyorlar

Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin boksu zirveye taşımak olduğunu vurgulayarak, "Şanlı bayrağımızı göndere çekmek ve İstiklal Marşımızı okutmak, bizim aldığımız en büyük madalyadır. Federasyon çalışanları, antrenörler ve sporcular olarak tek bir ilkemiz vardır, o da Türk boksunu zirveye taşımak" diye konuştu.

"Artık uluslararası arenada söz sahibiyiz"
İlk olarak 2010 yılında Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Yönetim Kurulu’na seçilen Eyüp Gözgeç, bu sene de görevini sürdürdüğünün altını çizerek, "Kasım ayında Kore’nin Jeju adasında düzenlenen Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası ile AIBA Yönetim Kurulu seçimleri aynı anda yapıldı. AIBA yönetimi için yapılan seçimleri yine kazandık. Boksörlerimiz ringde mücadele ederken, bizler de onların haklarını savunmak ve aynı zamanda uluslararası alanlarda da söz sahibi olmak adına büyük bir başarı sağladık. Bayan boksörlerimizin aldığı 3 madalya da sevincimizi ikiye katladı" ifadelerini kullandı.

"Her kuruş boksa"
Federasyon başkanı Eyüp Gözgeç, kendilerine ayrılan ödeneği en doğru şekilde ve kuruşu kuruşuna hesaplayarak boks için harcadıklarını belirtti.

Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak adına ve ödeneği gereksiz hiçbir şeye kullanmamak için ince eleyip sık dokuduklarına dikkati çekerek, "En ufak ayrıntısına kadar hesap yapıyoruz" dedi.
Başarılı geçen 2014 yılının ardından hep daha ileriyi hedeflediklerini kaydeden Gözgeç, "Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak 2015 Avrupa Oyunları’nda madalyalar kazandıktan sonra, Rio’da düzenlenecek 2016 Olimpiyat Oyunları’nda madalya alıp emeğimizi taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ