MENÜ

Aston Villa 1-1 Manchester United

İngiltere Premier Ligi 17. hafta mücadelesinde Manchester United, Aston Villa deplasmanından 1-1'lik skorla ayrıldı. Kırmızı Şeytanlar'ın golünü Falcao kaydederken, Aston Villa'nın golü Benteke'den geldi.

Aston Villa 1-1 Manchester United

Aston Villa'da 8 eksik var. Hutton-Richardson-Cleverly cezalı. Di Maria'nın baldırındaki ağrılar geçmedi yedekler arasında Fellaini hasta. Manchester United son 18 maçta Villa Park'ta Aston Villa'ya yenilmedi. 3 bin, United taraftarı takımlarını destekledi. Jones-Carrick-Evans üçlüsü geride, Valencia sağda, Falcao solda. Fletcher-Mata-Rooney orta sahada ve ileride Van Persie düzeni var United'ta bugün. Villa Agbonlahor ve Benteke ile hücumda fakat orta sahadan destek gelmedi. Villa'da 3-5-2 dizilişinde 16. dakikada Rooney çok uzun bir top attı, Van Persie vurdu, Guzan için rahat bir top oldu.

Ve gol Aston Villa 1-0 önde


Dakika 18. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Benteke sol ayağıyla vurdu De Gea'nın sağından top filelere gitti. Serbest vuruşu Delph kullandı. Evans hamle yapmak yerine Benteke'yi seyretti ve onun vuruşu gol oldu. 33'te Ypong soldan orta şut karışımı vurdu top filelere gitmek üzereyken topu Guzan çıkardı. İlk yarının bitimine 10 dakika kala Villa daha fazla topla oynayan takım durumunda. İki dakikadır United topa değmedi. Villa devreyi galip kapatmak amacıyla takım olarak geri çekildi. 1 dakika uzatmanın ardından devre 1-0'lık Aston Villa üstünlüğü ile sona erdi.


Fletcher'in yerine Blackett oyunda United'ta. 48'de kornerden gelen topa Benteke kafayı vurdu, De Gea zorlukla kornere attı. Bu pozisyondan önce Benteke tek başına ceza sahasına yaklaştı soldan Agbonlahor'un önüne bıraktı, onun vuruşu korner oldu. 50'nci dakika Van Persie'nin vuruşu Guzan ve korner. Villa ileride sadece Benteke'yi bıraktı. Mata'nın vuruşunu Guzan yatarak önledi. Villa oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. Bu çok tehlikeli bilhassa United gibi bir takıma karşı.

Falcao'dan şık kafa golü


Dakikalar 53'ü gösterdiğinde Young, soldan çizgiye indi. Ortasına çok iyi yükselen Falcao, kafayla durumu 1-1 yaptı. Gol kadar Young'ın çizgiden yaptığı asist de jeneriklikti.
61. dakikada Van Persie çıktı, yerine Di Maria oyuna girdi. 64'te Delph'in vuruşunu De Gea iki hamlede kontrol etti. Agbonlahor 65'inci dakikada orta sahada Young'a çok sert girince kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kart bizde üç gün, üç gece tartışılır. Bence çok gereksiz bir sertlikti orta sahada.

United kalesinde karambol yaşandı ve top kornere çıktı. Dakikalar 70'i gösterdiğinde yapılan orta ancak sonuç yok. 41.273 seyirci var bugün Villa Park'ta. Valencia-Wilson değişikliği United'ta. Fletcher'in orta sahaya geçmesiyle United hücumda daha etkili oldu. 78'de Rooney'nin korneri defans çizgiden çıkardı. Bir korner daha. Netice yok.

87. dakikada Bacuna'nın şutu direğin üzerinden auta çıktı. United için şans dakikasıydı. Bu durumda Chelsea olsa 3 santrforunu sürer Mourinho. Falcao golü atmasına rağmen United santrforu gibi oynamadı.Di Maria'nın sonradan oyuna girmesi katkı getirmedi. Orta sahada hep yan pas yaptı United. Van Persie gününde değildi. Mata idare etti. Defansta Benteke'yi çok boş bıraktılar. Villa haddini bilerek oynadı. Onlar için United'tan alınan bir puan önemli. Son altı maçını arka arkaya kazanan United yedinci maçında Aston Villaya takıldı. Son dakikada Benteke'nin ortasına kimse dokunamayınca maç 1-1 sonuçlandı.

Yarın Liverpool-Arsenal maçında buluşmak üzere Villa Park'tan selamlar sevgiler

EDİP ADANIR - LONDRA


TAKIM KADROLARI


ASTON VİLLA: Guzan, Lowton, Okore, Vlaar, Clark, Cissokho (Bacuna - 80' ), Weimann (N'Zogbia - 80' ), Delph, Sánchez, Benteke, Agbonlahor

YEDEKLER: Bacuna, Herd, N'Zogbia, Given, Robinson, Calder, Grealish

MANCHESTER UNITED: de Gea, Jones, Carrick, Evans, A Valencia (Wilson - 74' ), Fletcher (Blackett - 45' ), Rooney, Young, Mata, van Persie (Di María - 61' ), Falcao

YEDEKLER: Rafael, Di María, Januzaj, Lindegaard, McNair, Blackett, Wilson

Haberin Devamı
YORUM YAZ