MENÜ

Galatasaray 3-2 Mersin İdmanyurdu

Çok değil 1 ay kadar önceydi. Galatasaray taraftarı sadece skordan değil, oyundan yana da dertliydi. Aslan'da kısa sürede çok şey değişti. Ortalama yine 4! Ama yediği değil attığı... Ve hepsinin altında aynı imza var; Hamza ve Aslanları...

Galatasaray 3-2 Mersin İdmanyurdu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Türk Telekom Arena'da Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı. Sarı-Kırmızılı takım, iki kez geriye düşmesine rağmen rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Mücadeleye etkili başlayan Mersin İdmanyurdu ekibi, Galatasaray kalesinde art arda tehlikeli ataklar yarattı. 2. dakikada ceza sahası içerisinde Nakoulma'nın çevirdiği topu önünde bulan Güven Varol, meşin yuvarlağı köşeye gönderdi. Muslera, müthiş bir refleksle gole engel oldu.

Güven Varol perdeyi açtı

Mersin İdmanyurdu, etkili ataklarının ardından golü buldu. 9. dakikada Nakoulma'nın pasında topla buluşan Güven Varol, altıpas çizgisine yakın bir noktadan ağları havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Gol Güven'in, skor Aslan'ın

Güven Varol, karşılaşmanın 18. dakikasında şanssız bir an yaşadı. 33 yaşındaki futbolcu, Telles'in ortasında ters vurdu ve top ağlarla buluştu. Bu gol, mücadeleye eşitliği getirdi.

Aydınus penaltı dedi

Mücadelenin 25. dakikasında Mersinli Futacs, Chedjou'nun müdahelesinde ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, bu pozisyonun ardından penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Milan Mitrovic, topu ve Muslera'yı farklı köşelere yolladı, takımını 2-1 öne geçirdi. Öte yandan Sneijder, penaltı kararına ettiği itiraz nedeniyle sarı kart gördü. Galatasaray, 35. dakikada erken bir oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Sakatlanan Semih Kaya oyundan alındı, yerine Hakan Balta dahil oldu. İlk yarı, Mersin İdmanyurdu'nun 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Sarı-Kırmızılılar, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda sahada pek varlık gösteremeyen Emre Çolak kenara geldi. Çolak'ın yerine Hamit Altıntop girdi. Galatasaray, 50. dakikada Mersin kalesine tehlikeli geldi. Ceza sahası dışından hızla içeriye doğru giren Hamit Altıntop'un sol ayağıyla çektiği şut, kale direğinin dibinden auta çıktı.

Burak Yılmaz attı beraberlik geldi

Burak Yılmaz, 54. dakikada Mersin kalecisi Nihat'ın ceza sahası içerisindeki müdahelesinde yerde kaldı. Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Burak Yılmaz, topu ve kaleciyi ters köşelere yolladı. Burak, bu golle ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı. Sarı-Kırmızılılar, 64'te bir kez daha gole çok yaklaştı. Ceza sahasının dışından kullanılan serbest vuruşta iyi yükselen Chedjou, kafayla vurdu. Chedjou'nun bu şutu direkte patladı. 70'te tehlikeli gelen Mersin İdmanyurdu, rakip savunmayı 2'ye 1 yakaladı. Defansta yalnız kalan Hakan Balta, iki ayrı kritik müdahelede bulundu. 31 yaşındaki futbolcu, önce Nakoulma'ya, ardından Güven Varol'a engel oldu.

Aslan ilk kez öne geçti

Ceza sahasi içerisinde yer alan Sabi Sarıoğlu, kalabalık defansın arasından topu Umut Bulut'un önüne yolladı. Umut'a ise sadece dokunmak kaldı. Tecrübeli forvet, boş kaleye gönderdiği topla Galatasaray'ı 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Bu gol, aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirledi. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

Kurtarıcı Umut Bulut


Umut Bulut’un bu sezon ligde attığı 3 gol, Galatasaray’a tam 9 puan getirdi. Tecrübeli futbolcu, Kasımpaşa ve Karabük maçlarından sonra Mersin İdmanyurdu karşısında da galibiyet golünü atan isim oldu. Prandelli döneminde nöbetçi golcü olarak görev yapan Umut, Hamza hoca göreve geldikten sonra Burak Yılmaz’ın partneri olarak kariyerine devam ediyor.

Şimdi sıra Diyarbakır'da


Mersin İdmanyurdu’nu konuk eden Galatasaray, iki kez geriye düşmesine rağmen sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Haftayı kayıpsız kapatan Aslan, bu kez gözünü kupada salı günü oynayacağı
Diyarbakır Belediyespor maçına çevirdi. Hamza Hamzaoğlu yönetiminde ligde üst üste 3. galibiyetini elde eden Aslan bu maçta da galip gelerek çıkışını sürdürmek istiyor. Sarı-Kırmızılılar kupada G Grubu’ndaki ilk maçında evinde Eskişehirspor’u 4-2, ikinci maçta da deplasmanda Balçova Yaşamspor’u 9-1 mağlup etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ