MENÜ

Michael Phelps mahkemelik oldu

Olimpiyat Şampiyonu, rekortmen yüzücü Michael Phelps, 3 ay sonra yeniden mahkemelik oldu. Alkol tedavisi gören rekortmen sporcu, ABD'de alkollü araç kullanırken yakalandı ve hakim karşısına çıktı.

Michael Phelps mahkemelik oldu

Olimpiyat Şampiyonu ve Rekortmeni Yüzücü Michael Phelps'in başı beladan kurtulmuyor. Yakın zamanda özel hayatındaki spekülasyonlarla gündeme gelen 29 yaşındaki sporcunun başı, bir kez daha alkollü araç kullanmak suçundan belaya girdi. Eylül ayında aynı suçtan hüküm giyen Phelps, geçtiğimiz akşam Brooklyn'de alkollü araç kullanırken yakalandı. Mahkemeye çıkan ünlü yüzücü, hakim tarafından 18 ay boyunca gözlem altında tutulmak şartıyla serbest bırakıldı. Karara göre Phelps, 18 ay boyunca denetim altında olacak ve suçun tekrarı durumunda cezaya çarptırılacak.

Tedavi görüyor

Duruşmanın yapılacağı salona girişi esnasında basın mensuplarının sorularına sessiz kalan Michael Phelps, işlemlerin tamamlanmasının ardından bir açıklama yayınladı. Phelps, açıklamasında pişman olduğunu belirterek ''Bu durumu atlatmak ve önüme bakmak istiyorum. Çok ama çok kötü bir hata yaptım'' dedi. ABD'li sporcu, 30 Eylül günü hız limitinin 45 mil olduğu bir bölgede 84 mil hızla giderken yakalanmış ve yapılan kontrollerde limitin 0.08 olduğu bölgede 0.14 promil alkole rastlanmıştı. Phelps'in avukatı, ünlü sporcunun bu vakanın ardından profesyonel destek aldığını ve Phoenix'teki bir klinikte 45 günlük tedavi gördüğünü söylemişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ