MENÜ

İsmail Kartal'ın planları

Bekir'in sarı kart cezalısı olması, İsmail Kartal'ı düşündürüyor. Son idmanda öğrencilerini as-yedek ayrımı olmadan çalıştıran Kartal, Erciyes deplasmanında üç plan üzerinde duruyor.

İsmail Kartal'ın planları

PLAN 1: Alves'in partneri Egemen

Uzun bir sakatlıktan sonra kupadaki Kayseri ve Bayburt maçlarında forma giyen Egemen Korkmaz tam anlamıyla hazır değil. Ancak yabancı kontenjanı nedeniyle İsmail Kartal, Alves-Kadlec ikilisini birlikte oynatması halinde orta saha ve forvet hattında da değişikliğe gitmek zorunda kalabilir. Bu da Sivasspor karşısında dört gol bularak kazanan kadronun bozulması anlamına gelecek. Bu yüzden Kartal, Egemen Korkmaz’a güvenecek ve cezalı Bekir’in yerine onu oynatacak. Şu an için en büyük olasılık bu.

PLAN 2 Michal Kadlec 11'e

İsmail Kartal, hazır olmadığı için Egemen Korkmaz’ı yedek bırakacak. Stoperde iki yabancısını, Alves ve Kadlec’i kullanacak. Bunu yapmak için de son haftaların formda ismi olan Raul Meireles kulübeye çekilecek. Portekizli’nin yerine oynayacak isim ise Alper Potuk olacak. Kartal bu durumda orta sahanın direncinin düşeceğini düşünüyor. Diğer alternatif ise Emenike ya da Sow ikilisinden birini yedek bırakarak Alper’i sahaya sürmek. Ancak Sow son maçta 2 gol attı, Emenike ise deplasmanlarda daha etkili...

PLAN 3 Mehmet Topal stoperde

Başarılı çalıştırıcı için bir alternatif daha var. Bu da Bruno Alves’in yanında Mehmet Topal’ı oynatmak. Topal’ın yerinde ise ya Selçuk Şahin görev yapacak ya da Emre Belözoğlu ön liberoya geçecek, onun önünde Raul Meireles ve Alper Potuk ikilisi oynayacak. İsmail Kartal’ın sistemdeki tereddütü ise orta sahada Topal’ın yaptığı görevi Emre ve Selçuk’un tam olarak yerine getirememesinden endişe etmesi. Eskişehir maçında Emre ön libero oynamış, rakip ortadan rahatlıkla pozisyona girmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ