MENÜ

Fenerbahçe "yaşlılar" listesinde

Fenerbahçe, Avrupa liglerinde yer alan kulüpler arasında en yaşlı futbolculara ikinci takım olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe "yaşlılar" listesinde

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) tarafından yapılan araştırmaya göre, Avrupa futbol liglerinde yer alan 31 ligde 500’ün üzerinde kulübün yaş ortalaması incelendi.
Fenerbahçeli futbolcular, 29.3’lük yaş ortalamasıyla Belarus’un Torpedo Zhodino takımının ardından Avrupa’nın en yaşlı kulübü olarak öne çıktı.

Fenerbahçe
’nin en yaşlı oyuncuları ise 34 yaşındaki Dirk Kuyt ve Emre Belözoğlu. 33 yaşındaki Volkan Demirel, Bruno Alves ve Selçuk Şahin, 32 yaşındaki Egemen Korkmaz ve Pierre Webo ile 31 yaşındaki Raul Meireles ve Mehmet Topuz ise 30 yaş barajının üstünde yer alıyor.

Araştırmada dikkati çeken ayrıntılar arasında, İspanya’nın önde gelen kulüplerinden Real Madrid’in, Barcelona’dan daha yaşlı bir kadroya sahip olması, Juventus’un 28,77 yaş ortalamasıyla Serie A’nın en yaşlı ikinci, Bayern Münih’in (26,79) ise Bundesliga’da en yaşlı 3. takım arasında bulunması yer alıyor.

Fransa’da liderlik yarışını önde götüren Marsilya, 24,23’lük yaş ortalamasıyla ülkenin en genç takmı konumunda bulunuyor. Avrupa’nın en genç oyuncuları ise Hollanda Ligi’nde (24,2) oynuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ