MENÜ

Duyarlı futbolcu sakallarını turuncuya boyadı

Championship ekiplerinden Nottingham Forest forması giyen Danny Fox, çocuklardaki kistik fibrozis hastalığına dikkat çekmek için sakallarını turuncuya boyadı.

Duyarlı futbolcu sakallarını turuncuya boyadı

İngiltere Championship takımlarından Nottingham Forest'ın savunma oyuncusu Danny Fox, duyarlı davranışıyla Ada basınında gündeme oturdu. Fox'un, çocuklardaki kistik fibrozis rahatsızlığına dikkat çekmek için sakallarını turuncuya boyadığı fotoğrafını Instagram hesabından paylaşması alkış topladı.

2012 yılından bu yana kistik fibrozis hastalığı ile mücadele için çalışmalar yapan 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon ligde 12 maçta forma giydi. Nottingham Forest'lı oyuncular ayrıca şehirdeki hastaneleri ziyaret ederek minik taraftarlara yılbaşı hediyesi dağıttı.



KİSTİK FİBROZİS NEDİR?

Kistik Fibrozis, akciğer, pankreas, bağırsak, ter bezleri dış salgı bezlerinde görülen, kalıtsal (genetik) bir hastalıktır.

Kistik fibrozis hastalığı, aynı anda solunum sistemi, sindirim sistemi gibi vücudun birden çok sistem ve organını etkileyebilir. Doğumla birlikte görülen fibrozis, bu etkileme sonucu işlev bozukluklarına neden olur.

Akciğerlerin temiz kalmasını sağlayan salgı bezlerinin ince ve akışkan olan sıvısı, kistik fibrozis hastalarında daha fazla yoğunlaşarak akıcılıkları azalır. Balgam çıkarmayı güçleştiren bu durum, küçük hava yollarının tıkanmasına yol açar. Bu kanalların tıkanması da öksürük, hırıltı, zatüre, bronşit gibi hastalıklara neden olur. Çocukların gelişememesine, büyümelerinin geri kalmasına neden olan ksitik fibrozis, ter bezlerinde de sorun yaratarak vücudun susuz kalmasına yol açar.

Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ