MENÜ

Beşiktaş'ın potada gözü yükseklerde

Beşiktaş Kulübü Basketbol Genel Direktörü Yiğiter Uluğ, Beşiktaş İntegral Forex'in ULEB Avrupa Kupası'nda en iyi 16 takım arasına gireceğine inandığını söyledi.

Beşiktaş'ın potada gözü yükseklerde

Yiğiter Uluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem erkek hem kadın takımının Avrupa’da yoluna emin adımlarla ilerlediğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa’da sezon boyunca iyi sonuçlar almak ve iyi yerlerde grupları bitirip kura avantajı yakalamak önemli. Neticede şubat ayında iki maç sonunda turların geçildiği bir sistemde oynuyorsunuz. Birer hafta arayla oynanan o maçlarda formda olan, sağlıklı kalan oyuncusundan en yüksek verimi alan takımlar çok küçük farklarla öne çıkıyor. Burada biraz da şansın yardımcı olması, yelkenlerinizi rüzgarla doldurması gerekiyor. İkinci turda oynayacağımız 6 maç sonunda ULEB Avrupa Kupası’nda en iyi 16 takım arasına gireceğimize inanıyorum. Bundan sonrası biraz da eşleşme şansı ve günlük formlarla belirleniyor. Önemli olan bizim şubat ayının ortasından itibaren formumuzun en yüksek aşamasına gelebilmemiz. Bu bölümde formda olursak sonuna kadar gitmememiz için hiçbir neden yok."

"Sezon başında iyi takımlar kurduk"

Siyah-beyazlı kulüp olarak sezon başında iyi takımlar kurduklarını belirten Uluğ, şunları kaydetti:

"Hedeflerimizi sezon başında koymuştuk. Bu yıl her iki takımla da geçen yıl bitirdiğimiz noktadan daha iyisine, daha yukarılara ulaşabilmek istiyoruz. Bu yolda yürüyoruz. Sezon başında iyi takımlar kurduk. Özellikle birbirleriyle uyumlu olabilecek isimleri bir araya getirdik. İyi çalışıyoruz. Şu anda da bunun semeresini aldığımızı düşünüyoruz. Sezon boyunca sağlıklı kalabilmek çok önemli. Sağlıklı kalabildiğimiz ölçüde her iki takımımızın da ilk 4 sıra için aday olduğunu düşünüyorum."

"Avrupa’nın en çekişmeli, en heyecan verici ligi bizde"

Türkiye Basketbol Ligi’ndeki yeni yabancı uygulamasıyla ligde güçsüz takımın kalmadığını vurgulayan Uluğ, şöyle konuştu:

"Türkiye Basketbol Ligi bu sene belki de tarihinin en zorlu yarışlarından birine sahne oluyor. Gittiğiniz her deplasmanda, rakibinizin sıralaması her ne olursa olsun boş bulunduğunuz anda yenilip dönebiliyorsunuz. Bunun örneklerini biz de yaşadık. Kazanılan maçlarda bile favori takımların son dakikalara kadar rahat edemediğini görüyoruz. Bu da basketbol izleyicileri için bulunmaz bir nimet. Şu anda Avrupa’nın en dengeli, en çekişmeli, en heyecan verici ligi bizde diye düşünüyorum."

Yiğiter Uluğ, takım kadrolarından son derece memnun olduklarını ve sağlıklı kalabildikleri sürece bu sezon takımlara bir takviye yapmayı düşünmediklerini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ