MENÜ

Tolunay Kafkas: Ben de Fenerbahçe'yi çalıştırabilmeliyim

Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kafkas, daha önceden yaptığı "Türk insanından ümidimi kestim" açıklamasını yinelerken, "Ben de Fenerbahçe'yi çalıştırabilmeliyim" dedi. Ayrıca Türkiye Futbol Direktörlüğü projesi için de "Saçma sapan" ifadesini kullandı.

Tolunay Kafkas: Ben de Fenerbahçe'yi çalıştırabilmeliyim

Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas TrtSpor’da çarpıcı açıklamalar yaptı. ‘Türkiye’de iyi futbol oynanmıyor’ diyen Tolunay Kafkas, Türkiye Futbol Direktörlüğü için de ‘Saçma sapan’ ifedesini kullandı. Kafkas ayrıca, ‘Yabancı sınırlaması Türk futboluna zarar veriyor’ ‘Mesleki onurumla oynandı’ ‘Fenerbahçe’yi çalıştırabilmeliyim’ gibi önemli başlıkların yer aldığı açıklamalara imza attı.

İşte Kafkas'ın açıklamalarından satır başları...

"BİZDE BEYİN KIT BULUNUYOR"
Oraya da baskı var. Hep bana hep bana olmaz. Biz TFF’ye ne kadar yardımcı olursak onlar da o kadar başarılı olur.
Türkiye’de futbol iyi oynanmıyor bu bir gerçek. Futbola benzer bir şey oynanıyor. Bu ambiyanstan, yapıdan, belki yetersiz antrenörlerden, yetersiz kulüp yapılarından gibi bir sürü sebep söylenir. İnsana yatırım yapılmıyor. Bunun için en önemli şey beyin gücü ama bizde kıt bulunuyor.

‘SAÇMA SAPAN BİR ŞEY!’
Türkiye ne olduğu belli olmayan bir yapı var. TFF özelinde konuşursak. TFF’de iki tane yapılanma olur. Birisi idari, diğeri teknik. İdari yapılanmada şu çok önemlidir. İngiltere’de milli takımlar antrenörü diye bir şey yok. Milli Takımlar demez! Bu saçmasapan bir kavram. Fatih hoca ile 5-7-10 yıl sözleşme yapılır. Bu çok da doğaldır. Eğer bu konsepte birisini düşünüyorsanız yapılandırır. Ama ondan sonrası hocanın işi değildir. Hocanın yapacağı şey Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupalarına götürmektir. Eğitim başka bir şeydir. Antrenör eğitimi genç futbolcu gelişimi bunu yapabilecek insanları oraya getirmek lazım. İdari yapılanmayı doğru yapmak lazım. TFF’deki idari yapılanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Türkiye Futbol Direktörü titrini doğru bulmuyorum.

‘FENERBAHÇE’Yİ ÇALIŞTIRABİLMELİYİM!’

Ben Fenerbahçe’yi çalıştırabilmeliyim. İnsan somut başarılarıyla bir yere gelmeli. Avrupa’da bu böyle. Somut başarıları varsa Milan’a da gidiyor. Siz başarılı insanların imkanlarını arttırırsanız bi yerlere gelirler. Getirmezsen belli bir kalıp içinde kalıyor. Kendim için söylemiyorum başka antrenörleri de görebilirler. Kümede bırakmak da başarıdır. Ama bizde sadece şampiyon yapmak başarı olarak değerlendiriliyor. Antrenörün yerlisi yabancısı olmaz İyisi kötüsü olur. Hedefim yurt dışında çalışmak var. Antrenörün yerlisi yabancısı olmaz.

‘ÜLKEMDEN DE İNSANINDAN DA UMUDUMU KESTİM!’
Ben insanlarımızın davranış biçiminden rahatsızım. Bi işin ya doğrusu vardır ya yanlışı, bir insan ya dürüsttür ya değildir, ya namusludur ya namussuzdur, ya şereflidir ya şerefsizdir. Şunu anlatmaya çalışıyorum ülkede devamlı yanlış şeyler savunuluyor. Yanlışı savunursak bu ülkenin futbolunun gelişimine katkı sağlayamayız. Bu ülkenin futboluna katkı sağlamak lazım. Kendi menfaatlerimizi ve çıkarlarımızı bırakıp doğruları yapmak zorundayız. Bunun dışında da kalabilirsiniz iki yere hesap verirsiniz Allah’a ve vicdanınıza. O çıkışı bu sebeble yaptım. Biz Galatasaray ve Fenerbahçe ile aşık atamayız ama saha içinda adil şeffaf ve doğru mücadele olsun.
Türkiye’de futbolu TFF yönetmeli kulüpler değil. Kulüpler her seferinde TFF’yi suçlarsa olmaz. Beğenmiyorsan seçimde oy vermezsin. Şampiyon olan kahraman değil küme düşen de namuzsuz …

Haberin Devamı
YORUM YAZ