MENÜ

Sneijder mi, 4. yıldız mı?

FANATiK'in usta yazarları Mehmet Demirkol ve Feyyaz Uçar'a sorduk... DEMİRKOL: Çok cevaplı ve 'ama'lı bir soru. Sneijder bundan 3-4 hafta önce ayrılsa ya da satılsa çok önemli olmayabilirdi. Ama şu an durum farklı. UÇAR: Satın Sneijder'i, kaçsın şampiyonluk bakalım o zaman yönetim kalabilir mi? Ama zaten Yarsuvat yönetimi Mayıs ayına kadar göreve gelmişti!

Sneijder mi,  4. yıldız mı?

MEHMET DEMİRKOL: Her şey mümkün

Çok cevaplı ve ‘ama’lı bir soru bu. 1- Sneijder bundan 3-4 hafta önce ayrılsa ya da satılsa çok önemli olmayabilirdi. Ancak şu an durum farklı. Hamza hocanın 4-4-2’sine ikna olmuş bir Sneijder var. Başrolü bırakmayı kabul etmiş gibi duruyor. Eğer bu duruma gelinmişse Sneijder’den yararlanmak gerekir. Ama Terim bu oyunu ilk yılında Sneijder’siz de oynayabilmiş ve şampiyon olmuştu. 2- Ortada karşılıklı bir iş akdi var. Kulüp eğer FFP nedeniyle oyuncu giderlerini düşürmek zorundaysa, elde, yüksek bonservis de kazanarak bunu yapabileceğiniz ilk isim o. 3- Oyuncu bu yeni rolden ya da içinde bulunulan kemer sıkma politikasından rahatsız olup Man. City gibi bir kulübe gitmek isteyebilir. Çünkü Aysal onu en başta büyük transferlerle yüksek hedefli bir takım kuracaklarını söyleyerek ikna etmişti. Mancini, Drogba ve Prandelli’de olduğu gibi!

****************************************

FEYYAZ UÇAR: Satılmamalı!


4. yıldız ve kulübün içine düştüğü mali krizin çözümü Sneijder’i satmak değil. Galatasaray’da zaten mevcut kadroda bir sürü futbolcu var. Sneijder, Muslera, Chedjou gibi oyuncuları satmak yerine kontratlarını uzatmak lazım. Zaten doğru düzgün yapılan birkaç transfer var. Doğruyu yapmışız, yanlışı niye yapalım. Her zaman olduğu gibi 3 yanlışınız 1 doğruyu götürmesin. Tabii ki bu fikir futbolumuzun tüccarlarının hoşuna gitmez. Ancak kulüplermizin maddi durumu ortada. Bu ağır yükün en büyük sebebi de yapılan yanlış transferler. Aslında bizim fikrimiz de önemli değil. Satın Sneijder’i, kaçsın şampiyonluk bakalım o zaman yönetim kalabilir mi? Ama zaten Yarsuvat yönetimi Mayıs’ta aday olmayacağını söylemişti. Bari gider ayak zarar vermeyin.
Ronald Koeman'dan Sneijder'e ciddi teklif

Haberin Devamı
YORUM YAZ