MENÜ

Real Madrid 90 - 70 Anadolu Efes

THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, ilk maçta Abdi İpekçi'de mağlup ettiği Real Madrid'e deplasmanda farklı yenildi: 90-70 . Efes, bu sonuçla grubu ikinci sırada tamamladı ve Top 16 turuna yükseldi.

Real Madrid 90 - 70 Anadolu Efes

THY Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Anadolu Efes, A Grubu'ndaki son maçında Real Madrid'e 90-70 yenildi ve grubu ikinci sırada tamamladı. Top 16'ya yükselme yolunda liderliği güçlü rakibine teslim eden Efes, Real'in üçüncü çeyreğin sonunda başlayan çıkışına engel olamayarak İstanbul'da mağlup ettiği rakibine 20 sayı farkla mağlup oldu. Karşılaşmaya Stratos Perperoglou ve Matt Janning'in basketleriyle başlayan temsilcimiz, ilk beş dakikayı 15-13 önde geçti. Farkı 5 sayının üzerine taşıyamayan Lacivert-Beyazlılar, periyodun sonunda Felipe Reyes'in üst üste iki basketine engel olamadı ve ilk 10 dakika, 25-25'lik eşitlikle geçildi. İkinci periyodun başında Real Madrid, KC Rivers'ın basketiyle ilk dakikanın ardından maçta ilk kez öne geçti. Gustavo Ayon ve Sergio Llull ile farkı 6 sayıya taşıyan ev sahibi ekip, Efes'in Deniz Kılıçlı ile üst üste bulduğu 10 sayıya engel olamadı ve son iki dakikasına 41-39 galip girdiği devreyi 47-43 önde tamamladı.

Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes aynı grupta

Efes, üçüncü periyoda iyi başladı. Perperoglou, Lasme ve Cedi Osman'la bulduğu basketlerle 9-2'lik seri yapan temsilcimiz, bu bölümde üstünlüğü yeniden ele aldı ve periyodun son iki dakikasına 60-60'lık eşitlikle girildi. Real Madrid, bu bölümde Efes'i üst üste top kayıplarına zorlayarak son iki dakikada hızlı hücumlardan gelen kolay basketlerle 8-1'lik seri yaptı ve son periyoda 68-61 galip girdi. Son periyoda da Bourousis, Carroll ve Nocioni'nin basketleriyle hızlı giren Eflatun-Beyazlılar, ilk üç dakika içinde skoru 80-66'ya taşıyarak kazananı tayin etti. Kalan bölümde rakibine direnç gösteremeyen Anadolu Efes, sahadan 90-70 yenik ayrıldı. Efes'te skor yükünü 11'er sayıyla Perperoglou ve Saric sırtlarken, Janning ve Deniz 10'ar sayılık katkı verdi. Ev sahibi ekipte ise Bourousis 19, Fernandez 17 sayı kaydetti. Bu sonucun ardından Top 16 Turu'na yükselen Anadolu Efes, F Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova, Olympiakos, Armani Jeans Milano takımlarıyla eşleşti. Gruptaki diğer 3 takım, yarın oynanacak maçlar sonunda belli olacak.

İstatistikler (Euroleague.net)



Haberin Devamı
YORUM YAZ