MENÜ

Galatasaray LH 79-74 Olympiakos

Galatasaray Liv Hospital, THY Avrupa Ligi'nin D Grubu'ndaki son maçında Olympiakos'u boş tribünler önünde 79-74 yenerek Euroelague'de TOP 16'ya kaldı.

Galatasaray LH 79-74 Olympiakos

Bu sezon mali kriz başta olmak üzere birçok sorunla boğuşan, yıldızlarını bir bir kaybeden Galatasaray Liv Hospital, THY Euroleague gruplarının son maçında Yunan temsilcisi Olympiakos'u 79-74'lük skorla devirip TOP 16'ya kalmayı başardı. İspanyol ekibi Valencia'nın, Litvanya temsilcisi Neptunas'ı 103-65'lik skorla yenmesinin ardından Abdi İpekçi'de boş tribünler önünde Yunan ekibini deviren Sarı-Kırmızılılar grupta 4. olarak üst tura çıktı. Ergin Ataman ve öğrencileri kritik zafer sonrası büyük sevinç yaşadı.

Müthiş başlangıç


Karşılaşmaya Carlos Arroyo'nun üst üste 3 basketi ile başlayan Sarı-Kırmızılılar, üçüncü dakikanın sonunda Porto Rikolu yıldızın üçlüğüyle skoru 11-0'a getirdi. İlk beş dakikayı 11-5 galip geçen Cim Bom, periyodu 20-18 galip tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyodun beşinci dakikasında Olympiakos, Tremmel Darden'ın basketiyle skoru 27'de eşitledi. Kostas Sloukas'ın basketiyle ilk kez öne geçen Yunan ekibine Arroyo ve Patrick Young ile cevap veren temsilcimiz, bitime bir buçuk dakika kala 34-33 öne geçse de güçlü rakibinin devreyi 38-36 galip tamamlamasına engel olamadı.

Arroyo'dan 24 sayı

Galatasaray, üçüncü çeyreğe iyi başladı. Perdeyi Vladimir Micov'un üçlüğüyle açan Sarı-Kırmızılılar, ilk 4 dakikada 12-4'lük seri ile 48-42 öne fırladı. Konuk ekip, Matthew Lojeski'nin üçlükleriyle cevap verip son beş dakika öncesi farkı bire indirse de Cim Bom, Kerem Gönlüm ve Ender Arslan'ın basketleriyle 6-0'lık seri buldu ve son çeyreğe 57-50 galip girdi. Son çeyreğin ilk bölümünde 9 sayıya kadar çıkan fark, 35. dakikada Galatasaray'ın üst üste yaptığı iki top kaybı ile bire kadar indi. Ergin Ataman'ın molasından sonra toparlanan Cim Bom, Young ile basket bulup savunma direncini arttırdı. Son dakikaya Arroyo'nun basketiyle 73-68 önde giren Galatasaray, Lojeski'nin basketine engel olamasa da serbest atış çizgisinde hata yapmadı ve sahadan 79-74 galip ayrıldı. Galatasaray'da Arroyo, asist kaydetmediği gecede 24 sayı ile yıldızlaşırken, yeni transfer Young da 13 sayı, 13 ribaundluk double-double performansıyla göz doldurdu. Micov'un 13 sayı attığı maçta son bölümde bulduğu üçlüklerle takımını ateşleyen Martynas Pocius da 11 sayıyla çift hanelere ulaştı. Konuk ekipte en skorer isim, 22 sayıyla Lojeski oldu. Galatasaray Liv Hospital, bu galibiyetle birlikte Euroleague'de TOP 16'ya kalmayı başardı.




Ataman çok mutlu


7 kişilik rotasyonla takımını TOP 16'ya taşıyan Ergin Ataman, maç sonrasında büyük coşku yaşadı. Tecrübeli antrenör, maç sonrası yaptığı açıklamada ''Şapkadan tavşan değil, fil çıkardık. Bu dar kadroya rağmen tarihi ve mucizevi bir başarıya imza attık. Müthiş mücadele ortaya koyduk. Valencia'nın kazanacağını biliyorduk, sorunları kafamıza takmadık. Akıllı oynadık. kazanmanın tek yolu vardı: Olympiakos'u normal düzeninden çıkarmak. Risk aldık ve buna mecburduk. Alan savunması uygulayıp oyuncularımızı savunmada dinlendirmeye çalıştık. Birçoğu da bu baskı altında oynamaya alışkın oyunculardı. Maça 11-0'la başlamamız ile bir inanç geldi. Tam tersi olsa 30 sayı fark bile yiyebilirdik ancak iyi başladık, düzen işledi ve böyle devam etti'' diye konuştu. Transfer sorularına da yanıt veren Ataman, ''Top 16 öncesi yönetimimizin gerekli hamleleri atacağına inanıyorum. Top 16 için iki transfer daha yapmak istiyoruz. Yönetimimizin de destek olacağını düşünüyoruz. Bilinçli bir yönetimimiz var. Top 16 maçlarına kadar 8-9 günlük bir periyodumuz bulunuyor. Bir uzun ve bir kısa transferi gerçekleştirmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

İstatistikler (Euroleague.net)

Haberin Devamı
YORUM YAZ