MENÜ

Ataman: Gitmem gerekiyorsa giderim

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, takımının Top 16'da Kızılyıldız'la eşleşmesi durumunda oynanacak olası bir Sırbistan deplasmanı hakkında iddialı konuştu. Ataman, ''Oraya gitmem gerekiyorsa giderim'' dedi.

Ataman: Gitmem gerekiyorsa giderim

THY Avrupa Ligi D Grubu'ndaki son maçında Olympiakos'u 79-74 yenerek adını TOP 16'ya yazdıran Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, Top 16 Turu'nda Kızılyıldız ile aynı gruba düşmeleri ihtimali ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlk turda yaşanan olayları ve taraftar cinayeti olayını hatırlatan Ataman, ''İki maçı daha seyircisiz oynayacağız. Ancak hiçbir ceza, bir hayattan daha kıymetli değil. Bir caninin işlediği cinayetin tüm Galatasaray taraftarına mal edilmesi çok üzücü. Burada gerçekten basketbolu izleyen, keyif alan taraftarlar var. Basketbol, onlarla güzel. Gerekli itirazları yaptık, sonucu bekleyeceğiz'' dedi.

'Halklara mal edilmemeli'


Olası bir Kızılyıldız deplasmanında Sırbistan'a gidip gitmeyeceğine dair soruyu da yanıtlayan Ataman, ''Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. Önceki dönemde, taraftar cinayetinin yaşandığını bilmiyorken talihsiz bir açıklamada bulunmuş ve devamında Sırp halkından özür dilemiştim. Bizim Sırp dostlarımızla bir problemimiz yok, umarım onların da bizlerle olmaz. Biz barışçıl bir ülkeyiz, ülkemizde çalışan önemli Sırp basketbolcular ve koçlar var. O deplasmana gitmem gerekiyorsa giderim. Ancak Sırp başbakan beni istememişti, dolayısıyla bu konu bizi aşan, Dış İşleri Bakanlığımız'ın girişimlerine bağlı bir durum'' ifadelerini kullandı. Bu tip münferit vakaların toplumlara mal edilmemesi gerektiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, ''Biliyorsunuz, Almanya'da da bir Türk kızımız, bir Sırp tarafından katledildi. Ancak bunu bütünüyle Sırp halkına mal edemeyiz'' sözlerini kaydetti.

Belgrad'ta kader maçı

Kızılyıldız, THY Avrupa Ligi D Grubu'ndaki son maçında yarın Laboral Kutxa'yı ağırlayacak. Şayet Laboral, Kızılyıldız'ı Belgrad'ta yenemezse, Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız, Top 16'da aynı grupta yer alacak. Öte yandan Kızılyıldız yönetimi, bu maçın bilet gelirlerini, İstanbul'da hayatını kaybeden Marko Ivkovic'e bağışlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ