MENÜ

İkizlerin "doping" üzüntüsü

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Sivas Dört Eylül Belediyespor'da top koşturan tek yumurta ikizlerinden Volkan Çekirdek'e dopingli madde kullandığı gerekçesiyle, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunca (PFDK) resmi müsabakalardan 6 ay men cezası verilmesi, Volkan'ı olduğu kadar ikizi Haydar'ı da üzdü.

İkizlerin "doping" üzüntüsü

Çorumlu gurbetçi ailenin ikizlerinden sol bek Volkan Çekirdek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kariyeri boyunca Almanya’da ve Türkiye’deki bazı kulüplerde hep aynı takımlarda top koşturduğu ikizi Haydar ile bu sezon başında Sivas Dört Eylül Belediyespor’a transfer olduklarını hatırlattı.

Soğuk algınlığı ve alerjik rahatsızlığı sonrası eczaneden aldığı ilaçta etken madde çıktığını belirten Çekirdek, bu nedenle PFDK tarafından resmi müsabakalardan 6 ay men edildiğini hatırlatarak, ceza nedeniyle ikizi Haydar’dan maçlarda ayrı kalacağını söyledi.

Dopinge Almanya’da daha az ceza verildiğini savunan Çekirdek, "Türkiye’de en az ceza 6 ay oluyor. Türkiye’de böyle, maalesef bir şey yapamıyoruz. Sonuçta bilmeden ilaç aldım ve hata yaptım. Takımımla antrenmanlara devam edeceğim ve devre arası kampına da katılacağım. Sanki oynayacakmış gibi her şeye normal devam edeceğim" dedi.

Çekirdek, bu zor süreçte kulüp başkanı, yöneticiler, teknik heyet ve arkadaşlarının desteğini gördüğünü belirterek, onlara teşekkür etti.
Cezalı olduğu dönemde takım arkadaşlarına destek vereceğini belirten Çekirdek, "Kardeşimle bu zamana kadar hep aynı takımlarda oynadık. Ondan ayrı kalacak olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. İnşallah onunla tekrar aynı sahada oynarız" diye konuştu.

"Bu durum beni de çok üzüyor"

Orta saha oyuncusu Haydar Çekirdek ise ikizine verilen cezanın üzüntüsünü ailece yaşadıklarını belirterek, "İnşallah fazla ceza almaz diye dua ettik. Sonuçta kullandığı madde, performans artıcı değil, tedavi olarak kullandı, çok yazık oldu. Kardeşimden ayrı kalacağım süreç benim için de zor olacak. İnşallah bu süreç geçecek ve sahada yine beraber olacağız. Bu durum beni de çok üzüyor, inşallah çok zor olmaz" ifadelerini kullandı.

PFDK, Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Sivas Dört Eylül Belediyespor’un ligin 4. haftasında Arsinspor’u 1-0 yendiği maçta doping kullandığı gerekçesiyle Volkan Çekirdek’e resmi müsabakalardan 6 ay men cezası vermişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ