MENÜ

Esat Delihasan: Avrupa Şampiyonası'na umutla bakıyoruz

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, milli karatecilerin 16. Balkan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda 15 altın, 5 gümüş, 10 bronz madalya ile takım halinde Balkan şampiyonu olmasına ilişkin, "Takımımız 9 ülkeden 784 sporcunun katıldığı şampiyonada takım halinde şampiyon olarak Avrupa sınavı öncesi bize ışık verdi" dedi.

Esat Delihasan: Avrupa Şampiyonası'na umutla bakıyoruz

Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk karatesinin iyi bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, yaptıkları yatırımın karşılığını başarı olarak geri aldıklarını söyledi.

Şampiyonaya diğer ülkelere göre daha az sporcu götürdüklerini ifade eden Delihasan, buna rağmen milli takımın başarılı müsabakalar yaptığını vurguladı.

Esat Delihasan, sporcuların artık 2015’in Şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’na hazırlanacağını dile getirerek, "Avrupa Şampiyonası’nda performansları bizim için önemli. Takımımız 9 ülkeden 784 sporcunun katıldığı şampiyonada takım halinde şampiyon olarak Avrupa sınavı öncesi bize ışık verdi. Buradaki şampiyonadan yine dersler çıkarıyoruz. Avrupa Şampiyonası’na kadar eksikliklerimizi gidererek Zürih’de geçmiş başarılarımızın üstüne çıkmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Türk sporcuyu yenersek şampiyon olmasak da olur’ diye düşünenler var"

Zürih’de Türkiye’nin iyi bir karate takımıyla yarışacağını belirten Delihasan, en yakın rakiplerinin 7 altın madalya elde ettiği Bulgaristan’daki organizasyonda millilerin 15 altın kazandığını anımsattı.
Delihasan, 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda daha iyi sonuçlar alacaklarını vurgulayarak, "Karate milli takımımızın özelliği, aşağıdan yukarıya doğru sporcuların eklenmesi, aşağıdaki sporcuların arasından sıyrılanlar üst sıralarda kalıcı oluyor. Gençlerimizin arasında da bu özelliğe sahip sporcular var. Balkan Şampiyonası’na Ali Sofuoğlu ve Uğur Aktaş gitmediler ama Zürih’de bu isimler de yer alacak. Bu isimlerin olduğu takım daha güçlü şekilde yarışacak" ifadesini kullandı.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılı olmak için kendilerini geliştirdiklerini belirten Delihasan, şöyle konuştu:
"Rakiplerimiz, bize göre hazırlanıyor. Bizi yendikleri zaman büyük bir iş başardıklarını düşünüyorlar. Uluslararası şampiyonalarda ’Türk sporcuyu yenersek şampiyon olmasak da olur’ diye düşünenler var. Başarıyı korumak için biz biraz daha fazla çalışıyoruz. Sporcularımızı hep üst basamağa çıkarmak için uğraşıyoruz. Federasyona geldiğimizde bütün kurulları ayırdık. Herkes kendi grubuyla çalışıyor, böylece yapılan işi görme şansımız da oluyor. Şu anda iyi gidiyor bundan sonra da böyle devam edeceğini düşünüyorum. Devletimizin de desteği var, biz de bunları boşa çıkarmak istemiyoruz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ