MENÜ

Bournemouth 1-3 Liverpool

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, Lig Kupası çeyrek finalinde deplasmanda Bournemouth'u 3-1 yendi. Brendan Rodgers önderliğindeki Kırmızılar, son 4'te Chelsea'yle eşleşti.

Bournemouth 1-3 Liverpool

Liverpool için daha doğrusu Brendan Rodgers için önemli bir maç. Ters bir sonuçta ailesi halen Liverpoolda yaşayan ve Napoli ile kopma noktasındaki Rafa Benitez bir anda kendini Kırmızılar'ın başında bulabilir. 'Bir futbolcuyla takım olunmaz' sözü herhalde Liverpool ve Tottenham Hotspur kulüpleri dışındakiler için söylenmiş. Suarez ve Bale örneğinde olduğu gibi. Merseyside ekibinde üçlü defans Toure-Skrtel-Lovren, sağda Henderson, solda Markovic, Gerrard defansın önünde, Coutinho ve Lucas orta sahada, onların önünde Lallana ve en ileride Sterling.

Markovic'ten siftah

4. dakikada Wilson, Skrtel'den sıyrıldı altıpastan golü yapamadı. Dakika 5'te Lallana uzaktan vurdu, Boruc kornere attı. 20. dakikada Liverpool 0-1 önde. Markovic'in soldan ortasına Henderson sağdan kafayla pasını Sterling'e verdi, o da yakın measafeden yeni kesilmiş saçlarıyla kafayı vurdu ve Brendan Rodgers'ı rahatlattı. 27'de Markovic, Liverpool'daki ilk golünü atıyor ve skor 0-2 oluyor. Soldan Coutinho vurdu, kaleci Boruc uzaklaştırdı, Markovic gelişine vurdu ve Liverpool'u rahatlattı derken altıpastan Kemorgant çok müsait durumda topu üstten avuta vurdu kale yerine.

Beşiktaş, Sterling'e dikkat etmeli!

Raheem Sterling belki bir Suarez değil ama topla dripling yaparak hangi defansın üzerine gitse tehlike yaratabilecek bir oyuncu. Son derece çabuk ve defansın arkasına sarkabiliyor iki vücut çalımıyla. Kesinlikle kontrol edilmesi gereken bir futbolcu. İlk yarıyı Liverpool 2-0 önde kapadı. Liverpool'da hafif sakatlığı olan Lovren'in yerine Sakho oyunda ikinci yarıda. Dakika 51'de Sterling ve 0-3 önde Kırmızılar. Lallana'nın ara pasında çalımlarla ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla Merseyside devinin üçüncü, kendisinin ikinci golünü kaydetti. Önüne uzun toplar atıldığında affetmiyor. Beşiktaş'ın çok dikkatli olması gerekiyor defansta Sterling'e karşı. Üçüncü golden sonra maç bitse de gitsek havasında oynanıyor, derken Gosling yakın mesafeden durumu 1-3 yaptı.

Deplasmanda 1800 Liverpool taraftarı

Liverpool-Bournemouth arası 310 kilometre. 1800 Liverpool seyircisi var deplasmana gelen, hem de hafta arası, Çarşamba gecesi... Dün akşam 2000 Chelsea seyircisi vardı deplasmandaki Derby maçında. Rodgers Emre Can'a neden bu tip maçlarda bile yer vermiyor anlamıyorum. Derken Bournemouth atağında top direkten döndü. Liverpool Lallana-Coutinho ve Sterling paslaşmaları dışında rakibine ezici üstünlük sağlayamadı. Emre Can oyunda, Coutinho kenara alınıyor. Liverpool 3-0 öne geçmesine rağmen bir türlü istediği futbolu oynayamadı. Pazar günü Arsenal ile kendi sahalarında oynayacakları maç Lig Kupası'ndan çok daha ciddi bir sınav olacak Brendan Rodgers için.

Yarı final eşleşmeleri

İngiltere Lig Kupası'nda çeyrek final karşılaşmalarının ardından son 4'e kalan takımlar arasında kura çekimi yapıldı. Yarı finalde Liverpool-Chelsea ve Tottenham-Sheffield United eşleşmeleri ortaya çıktı. İki maç üzerinden oynanacak yarı finalde ilk müsabaka 19 Ocak, rövanş mücadelesi ise 26 Ocak'ta oynanacak.

EDİP ADANIR - İNGİLTERE

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ