MENÜ

Skandal! Beşiktaş ortada kaldı!

Bu sezon göçebe hayatı yaşayan Siyah-Beyazlılar, kupadaki Rize maçını oynayacak stat bulamıyor.

Skandal! Beşiktaş ortada kaldı!

Yeni mabedi Vodafone Arena'nın inşaat çalışmaları süren Beşiktaş, bir kez daha statsız kaldı. Son 1 yılda iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat, Ankara Yenikent Asaş, Başakşehir Fatih Terim, Torku Konya Arena ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan statlarında oynayan Siyah-Beyazlı ekip, perşembe günü Çaykur Rizespor'a karşı vereceği kupa sınavı öncesi büyük bir kriz yaşıyor. Zorlu 90 dakikanın hangi statta oynanacağı henüz belirlenmiş değil. Beşiktaş'ın mücadeleyi İstanbul'da oynamak istediği ancak çeşitli engellerle karşılaştığı ortaya çıktı. Maçlarını çoğunlukla oynadığı Olimpiyat Stadı için bu kez bürokratik engellerle karşılaşan Kartal, alternatif statları ise yayıncı kuruluşa kabul ettirebilmiş değil. Yayıncı kuruluşun perşembe akşamı 20.30'da başlayacak mücadeleyi HD olarak yayınlamak istediği ancak alternatif statların teknik donanımlarının yetersiz kaldığı ifade edildi. Başkan Fikret Orman ve ekibinin çare arayışında olduğu, bu akşam itibariyle çözüm üretemediği konuşuluyor. Beşiktaş, TFF ve yayıncı kuruluş arasındaki görüşmelerin çıkmaz bir noktada olduğu ifade ediliyor.

Taraftar gidememeyecek

Beşiktaş'ın mücadeleyi İstanbul dışında oynaması ise daha büyük problemleri beraberinde getirecek gibi. Stat krizi en erken ihtimalle yarın sabah çözülmüş olsa dahi maça 1 gün kala biletlerin nasıl piyasaya sürüleceği ve taraftarların bilet edinip maça nasıl gideceği bilinmiyor. Ciddi bir mağduriyet yaşayan Siyah-Beyazlı ekibin, kriz masası oluşturup sorunu çözmeye çalıştığı bildiriliyor.

Çaykur Rize de mağdur

Beşiktaş kadar rakip Çaykur Rizespor da mağdur. Karadeniz ekibi henüz seyahat programını belirlemedi. Normal şartlarda maçtan bir gün önce karşılaşmanın oynanacağı kente hareket etmesi gereken kafilenin, İstanbul'a mı başka bir kente mi uçacağı netleşmiş değil. Bu nedenle teknik direktör Hikmet Karaman'ın kamp programını yapamadığı bildiriliyor. Stat krizinin yarın akşam saatlerine kadar çözülmesi bekleniyor. Ancak bu durumda bile Siyah-Beyazlı ekibin ciddi bir hasılat kaybı yaşaması muhtemel...

Haberin Devamı
YORUM YAZ