MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde enfes kapışmalar

Şampiyonlar Ligi'nin 2. Turu'nda özellikle Manchester City-Barcelona ile PSG-Chelsea maçlarının sonucu merakla bekleniyor.

Şampiyonlar Ligi'nde enfes kapışmalar

Leverkusen-Atletico Madrid eşleşmesi ise Türk derbisine sahne olacak. İlk maçlar 17-18/24-25 Şubat, rövanşları ise 10-11/17-18 Mart tarihlerinde oynanacak.

M.City-Barcelona
Grupta Roma’yı yenerek son anda 2. Tur biletini kapan Manchester City, Barcelona’ya geçen sezon yine aynı turda 2-0 ve 2-1’lik mağlubiyetlerin ardından elenmişti. Agüero ve Yaya Toure’nin yanı sıra kadrosunda birçok yıldız bulunan City’nin, bu kez kolay lokma olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Barça’nın Suarez, Messi ve Neymar’dan oluşan hücum 3’lüsünün birbirine ısınması ise Katalanlar için büyük bir artı.

PSG-Chelsea


İki takım geçen sezon çeyrek finalde kozlarını paylaşmış ve gülen taraf, rakibine Fransa’da 3-1 yenilmesine rağmen, evinde 2-0’lık skorla Chelsea olmuştu. Jose Mouriho yönetimindeki Chelsea’nin şu anki formu, tur için İngiliz ekibini bir adım öne taşıyor. Maviler’in güçlü savunması ve takım oyunu bir avantaj. Ancak PSG’nin forvetlerinin İbrahimovic ve Cavani olması, turun kolay geçmeyeceğini gösteriyor.

B.Leverkusen-A.Madrid

Bu mücadele, adeta Türkler’in derbisi olacak. Bayer Leverkusen’in kadrosunda Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu, Atletico Madrid’de ise Arda Turan yer alıyor. Alman ekibi, son dönemde başarı çizgisini hiç düşürmeden iyi bir performans gösteriyor. Atletico ise Diego Costa ve Filipe Luis gibi isimlerini kaybetmesine rağmen hala çok güçlü. İki takım da mücadeleyi seviyor. Şanslar eşit gibi gözüküyor.


S.Donetsk-B.Münih


Teknik direktörlüğünü Mircea Lucescu’nun yaptığı Shakhtar Donetsk, ikinci turun en şanssız kurasını çekti ve kupanın en büyük favorilerinden Bayern Münih’le eşleşti. Kadrosunda bu sezon 9 golle Devler Ligi’nde harika bir sezon geçiren Luiz Adriano’yu bulunduran Ukrayna temsilcisine hemen hemen hiç kimse şans tanımıyor. Pep Guardiola’nun Bayern’in harika kadrosunun, Shakhtar’a zor anlar yaşatacağı kesin.


Schalke 04-Real Madrid

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, kendisi adına en kolay kurayı bir kez daha çekti! Geçen sezon yine Schalke 04’le 2. Tur’da karşılaşan Real, rakibini deplasmanda 6-1, sahasında da 3-1 yenerek, kupanın dışına göndermişti. Devler Ligi’ni üst üste kazanan ilk takım olmanın hayalini kuran Los Galacticos’un, Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale’li kadrosuyla, Schalke’yi çok rahat bir şekilde eleyeceği düşünülüyor.

Juventus-B.Dortmund

Galatasaray’ın geçen sezon grupta safdışı bıraktığı Juventus, İtalya’nın en güçlü takımı ve kadrosunda Tevez ve Pirlo gibi tecrübeli yıldızlar var. Bu sezon Aslan’ın grubundan lider çıkan Borussia Dortmund ise Avrupa’da harika, Almanya’da berbat bir sezon geçiriyor. Dortmund eğer Şubat ayına kadar sorunlarını çözemezse, Çizme ekibinin onları çok kolay bir şekilde eleyip, çeyrek finale kalması yüksek ihtimal.

Arsenal-Monaco

1996’dan beri takımın başında olan Arsene Wenger’in artık hedef tahtası haline geldiği Arsenal, Galatasaray’ın grubundan çıktı ve sonunda geçmiş sezonların aksine, daha kolay bir kura çekti. Son iki sezonda 2. Tur’da üst üste Bayern Münih’e elenen İngilizler, eski günlerine dönmeye çalışan Fransız Monaco önünde favori. Özellikle ilk maçta Londra’dan çıkacak sonuç, turun da kaderini direkt etkileyecektir.

Basel-Porto


Şampiyonlar Ligi’nde denk güçlerin birbirleriyle eşletiği ender kuralardan biri de, Basel-Porto kapışması. İsviçre temsilcisi Basel, Liverpool’u saf dışı bırakarak, Real Madrid’in ardından gruptan çıktı. Takım futboluyla ön plana çıkıyorlar. Bu kupanın en tecrübeli kulüplerinden Porto ise forveti Jackson Martinez önderliğinde oldukça başarılı bir form grafiği çiziyor. Kimin turu geçeceğini tahmin etmek zor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ