MENÜ

Sampdoria Başkanı Ferrero'ya 3 ay hak mahrumiyeti

Sampdoria Başkanı Ferrero, Inter Başkanı Thohir hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle 3 ay hak mahrumiyeti cezası aldı.

Sampdoria Başkanı Ferrero'ya 3 ay hak mahrumiyeti

İtalya Serie A kulübü Sampdoria'nın başkanı Massimo Ferrero’ya, Inter Başkanı Erick Thohir hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle 3 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

İtalya Futbol Federasyonu
’ndan (FIGC) yapılan açıklamaya göre, disiplin kurulu, 26 Ekim’de İtalyan RAI televizyonunda katıldığı programda, Inter’in Endonezyalı sahibi ve başkanı Thohir için kullandığı "Filipino" ifadesi yüzünden Ferrero’ya 3 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin avro para cezası verdi. Başkanın sözünü ırkçı olarak değerlendiren kurul, Sampdoria Kulübü’nün de 35 bin avro ceza ödemesine hükmetti.

Ferrero programda, Endonezyalı iş adamının Inter’in çoğunluk hissesini almasının ardından eski başkan Massimo Moratti için üzüldüğünü belirterek, "Moratti’ye, ’Şu Filipinoyu (Filipinler yerlisi) defet’ dedim" ifadesini kullanmıştı. Başkan, sunucunun, Thohir’in Endonezyalı olduğunu hatırlatması üzerine şaka yaptığını söylemişti. Sampdoria Kulübü Başkanlığı’nı bu yıl devralan Ferrero, bitiş düdüğü sonrası sahaya girerek, oyuncularını kutlamak, tribünlerde maçı izlerken takımın atkısını başının etrafına sarmak gibi hareketleriyle İtalyan futbolseverlerce tanınan bir isim haline gelmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ