MENÜ

3 Büyükler zirvede mi tutulmaya çalışılıyor?

3 Büyükler zirvede tek başına kaldı. Sezon başından beri onların lehine ya da aleyhine olan hatalar konuşuluyor. Aleyhlerine olan hatalarda birbirlerini suçluyorlar. Peki tüm bu hatalar onların zirvede kalmaları için mi?

3 Büyükler zirvede mi tutulmaya çalışılıyor?

Ligin zirvesinde sırasıyla Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kaldı. 3 Büyükler şimdiden rakipleriyle aralarındaki farkı açmaya başladı. Ancak en çok onların maçlarında yapılan hatalar konuşuluyor. Hepsi de birbirini suçluyor. Peki 3 Büyükler zirvede mi tutulmaya çalışılıyor? İlk önce akıllarda kalan, bu 3 takımın lehine olan hatalara bir göz atalım...


Beşiktaş lehine olan hatalar:

4. Hafta Beşiktaş-Eskişehirspor:
21. dakikada Olcay gol attığı sırada ofsayt pozisyonunda bulunuyordu. Eskişehirspor'da Rogelio Mori'nin attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

5. Hafta Balıkesirspor-Beşiktaş:
Karşılaşmanın 2. yarısında Beşiktaş 1-0 öndeyken Ersan Gülüm, Sercan Yıldırım'ı arkadan kayarak düşürdü. Hakem Deniz Çoban kırmızı kart yerine sarı kartını gösterdi.

11. Hafta Karabükspor-Beşiktaş:
Beşiktaş'ın 2-0 önde götürdüğü mücadelenin ikinci yarısında Traore'nin attığı gol ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

14. Hafta Gaziantepspor-Beşiktaş:

Siyah-Beyazlılar'ın 1-0 kazandığı maçın ilk yarısında gökhan Töre'nin gaziantepsporlu Şenolcan'a yapmış olduğu kırmızı kartlık hareketi hakem görmedi.

Galatasaray lehine olan hatalar:

1. Hafta Bursaspor 0-2 Galatasaray
Galatatasaray'ın 2-0 kazandığı mücadelede ilk golde faul ve ikinci golün ise ofsayttı.

2. Hafta Galatasaray 0-0 Eskişehirspor
Eskişehirspor, ikinci haftada oynanan bu mücadelede, mutlak bir gol fırsatından ofsayt gerekçesiyle yararlanamamıştı.

4. Hafta Galatasaray 2-1 Sivasspor
Sarı-Kırmızılı takımda Olcan Adın'ın yerde kaldığı pozisyonda faul olmamasına rağmen hakem penaltı vermişti.

8. Hafta Galatasaray 2-1 Kasımpaşa
Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısında 2-1 kazandığı maçta, ilk golde Burak Yılmaz ofsaytta olmasına rağmen gol geçerli sayılmıştı. İkinci golde ise Chedjou'nun elle müdahale etmişti.

11. Hafta Gaziantepspor 0-1 Galatasaray
Süper Lig'in 11. haftasında oynanan karşılaşma, hakem hatalarıyla büyük yankı uyandırmış, Gaziantepspor hakemin tarafsız bir yönetim sergilemediğini gerekçe göstererek maçın tekrar edilmesi için TFF'ye başvurmuştu.

Fenerbahçe lehine olan hatalar:

3. Hafta Fenerbahçe-Gaziantepspor
0-0 devam eden karşılaşmada 81. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahası içinde düşmesine hakem Ali Palabıyık penaltı düdüğü çaldı. Karar çok tartışıldı. Fenerbahçe maçı 1-0 kazandı.

7. Hafta Fenerbahçe - Gençlerbirliği
50. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren ALper Potuk rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Özgür Yankaya penaltı kararı verdi. Emre penaltıyı gole çevirdi.

Aynı maçın 86. dakikasında maç 1-1 devam ederken, Alper gibi sol kanattan cezasahasına giren Emenike yerde kaldı. Karar yine penaltıydı. Topun başına geçen Kuyt skoru 2-1 yaparken, Fenerbahçe maçı bu skorla kazandı.

11. Hafta Fenerbahçe-Eskişehirspor
Maç 2-1 konuk Eskişehirspor'un üstünlüğüyle ve Fenerbahçe'nin yoğun baskısıyla devam ederken, hakem Tolga Özkalfa 7 dakikalık uzatma gösterdi. Bu uzatma dakikası Eskişehir cephesinden çok tepki alırken, uzatmanın 3. dakikasında Hasan Ali Kaldırım'ın şutu Sezgin'e çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Sow penaltıyı gole çevirdi, Fenerbahçe son saniyede 1 puan kazandı.

13. Hafta Fenerbahçe - Sivasspor
Fenerbahçe'nin 1-0 öne geçtiği golde, ağları havalandıran Bekir'e pası veren Gökhan Gönül'ün net ofsayt olduğu görüldü ancak hakem golü verdi.


Fanatik Gazetesi yazarlarının yorumları:

Hiçbir zaman bu kadar şanslı olmamışlardı

Müdahale var mı yok mu bilemem. Kanıtlandırmak gerekir. Ama üç büyüklerin hepsinin birden hakemler konusunda şanslı olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Yapılan açıklamalar da tatmin edici değil. Hatta Zekeriya Alp'in yaptığı haftalık toplantılar biraz da bu konuyu kapatmaya yönelik duruyor. Ama sayın Zekeriya Alp'in şu ana kadar yaptığı basın toplantılarında tatmin edici bir açıklama yaptığını duymadım.

Mehmet Demirkol


Psikolojimi bozdular!

Yaşanan son hakem hatalarına bakılırsa; evet, Üç Büyükler kollanıyor! Diyelim ki bu korkunç bir gerçek; bu durumda şeytanın avukatlığını yapalım ve soralım: Bu emri, kim, neden verdi?
Yayıncı kuruluş mu? Çünkü onlar tepede kalırsa, yayıncı kuruluş da çok izlenecek...
Bahis şirketleri mi? Tepedeki kıyasıya yarış sürerse, iddia da sürecek ve pasta küçülmeyecek!
Federasyon mu? 'Ligimizin marka değeri' düşmesin derdinde mi TFF!
Hepsi mi? Yoksa hiçbiri mi?
Ülkede yaşanan son gelişmelere bakarsanız, bu satırları yazan adamın da artık; her olaya at gözlüğüyle baktığını, psikolojisinin bozulduğunu ve neye inanacağını şaşırdığını göreceksiniz!
Halbuki bu; 22 adam ve 1 topla oynanan bir oyundu sadece!

Zafer Büyükavcı


Hakem akıllıdır

Türkiye'deki hakemler 2014/2015 sezonunun gidişatında özellikle zirveye oynayan 3 büyük takımın maçlarında vermiş oldukları kararlarla ligin zirvesine tam manasıyla etki etmiş durumdalar. Bunun en büyük nedeni Merkez Hakem Kurulu'nun büyük takım lehine yapılan hatalardan sonra o hatayı hakemleri ödüllendirmesi, arka arkaya maçlara vermesi olarak değerlendirmek lazım. Bu da gerek hakemlerin gerekse de MHK'nin koltuuklarını koruma sevdasından kaynaklanıyor. Hakem de yöneticisinin bu tavrını görecek, anlayacak kadar da akıllı insandır.

Serdar Tatlı

Haberin Devamı
YORUM YAZ