MENÜ

"Es-Es"e bu sezon 360 bin lira ceza

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca (PFDK) Eskişehirspor'a, bu sezon taraftarların kötü tezahüratları ve teknik sorumlusunun basın toplantısına katılmaması nedeniyle 360 bin lira ceza uygulandı.

"Es-Es"e bu sezon 360 bin lira ceza

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "Es-Es"e, PFDK’nın 4 Eylül’deki kararında, 30 Ağustos’ta sahasında ağırladığı Torku Konyaspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 50 bin lira ceza verildi.

Kurul, 9 Ekim’deki kararında da Eskişehirspor’un 5 Ekim’de sahasında yaptığı Çaykur Rizespor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada ikinci kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 100 bin lira ceza uyguladı.

"Kırmızı Şimşekler", 19 Ekim’de konuk oldukları Bursaspor maçında, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı dolayısıyla bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu maçlarda ilk kez gerçekleştirilmesi dolayısıyla 20 bin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları yüzünden 30 bin, basın toplantısına teknik sorumlusunun katılmaması nedeniyle 10 bin lira ceza aldı.

PFDK, 11 Aralık’taki toplantısında, siyah-kırmızılıların İstanbul Başakşehir maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 3’üncü kez bu durum gerçekleştiğinden Eskişehirspor’a 150 bin lira ceza verilmesini kararlaştırdı.

"Cezalar bize zarar veriyor"

Kulüp Basın Sözcüsü Fatih Sezer, geçen sezondan bu yana PFDK’nın kendilerine cezalar verdiğini hatırlattı.
Eskişehirspor’un, geçen sezon saha kapatma cezasına çarptırıldığını dile getiren Sezer, şöyle konuştu:
"Geçen yıl Passolig uygulaması yoktu ancak bu sezon saha içi olayların, kötü ve çirkin tezahüratların önüne geçmek için söz konusu uygulama başlatıldı. Buna rağmen kulüpler, cezalara çarptırılıyor. TFF, Passolig uygulamasını tekrar gözden geçirmelidir. Uygulamaya rağmen verilen cezalar, kulüplere zarar veriyor. Eskişehirspor taraftarları, takımımız için önemli bir güçtür. PFDK’nın verdiği cezalar nedeniyle taraftarımızdan ayrı kalmak istemiyoruz. Sahamızın kapanmaması için taraftarımızın bundan sonra daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü onlarla daha güçlüyüz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ