MENÜ

Timsah Arena'ya enfes açılış

Önümüzdeki sezondan itibaren yeni mabedi Timsah Arena'ya geçecek olan Bursaspor'da görkemli bir açılış için kollar sıvandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Real Madrid'li yöneticilerle irtibata geçtiklerini ve açılış maçı yapmak istediklerini söyledi

Timsah Arena'ya enfes açılış

1 Haziran 2011’de temeli atılan Timsah Arena’da son aşamaya gelinmek üzere. Haziran 2015’te bitmesi öngörülen ve yaklaşık 250 milyon TL’ya mal olan yeni stadyumda hem belediye başkanı Recep Altepe hem de kulüp başkanı Recep Bölükbaşı’nın hedefleri çok büyük. İngiliz The Telegraph Gazetesi’nin en heyecan verici 10 stadyum listesinde yer alan Timsah Arena için Belediye Başkanı Recep Altepe’nin İspanya devi Real Madrid’in yetkilileriyle görüştüğü ve açılış maçında karşılaşmak istediklerini aktardığı öğrenildi.

Özel maç için Real Madrid’e teklif yapan Yeşil-Beyazlılar’ın en yakın zamanda somut bir yanıt alacağı ve gelmesi muhtemel cevabın olumlu yönde olacağı gelen haberler arasında. Bursaspor’un 2009-10 sezonunda şampiyon olduğu dönemde tarih yazan rahmetli başkan İbrahim Yazıcı’nın girişimleri sayesinde modern bir stada erişecek olan Bursa halkı ise şimdiden geri sayıma geçti.

Meclis’e taşındı!


CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, geçtiğimiz hafta Bursa’ya yapılan Timsah Arena’nın maliyetinin Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenilmemesi gerektiğini, diğer şehirlerde olduğu gibi hükümetin bu maliyeti karşılaması gerektiğini söylemişti. Oran, 250 milyon TL’nin Bursa halkı için büyük bir külfet olduğunu ve oluşturulacak olan fonun şehrin iyileştirilmesi adına kullanılması gerektiğini belirterek küçük çaplı bir kriz yarattı. Konuyu meclis gündemine de taşıması beklenen Oran’ın, giderlerin devlet kaynaklı çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, konunun takipçisi olacağını belirtti.

Heyecan verici 10 stat

İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Telegraph’ta yer verilen “Dünyanın En Heyecan Verici 10 Stat Projesi” başlıklı araştırmada, Bursa’da yapımına devam edilen ve “Timsah Arena” olarak tanımlanan tesis de gösterildi. The Telegraph Gazetesi’nin editörlerinden Adam Hurrey, dünyada inşaatı devam eden dev stat projelerini araştırdı. Statların ekonomik boyutları ve kente katacağı değerleri ele alan Hurrey, dünyanın en heyecan verici 10 projesini kaleme aldı. Araştırmada, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına devam edilen ve gelecek yıl hizmete girmesi beklenen “Timsah Arena”, bu projeler arasında gösterildi.

Listedeki diğer 9 stat projesi ve muhtemel açılış tarihleri şöyle:

Estadio La Peineta (Atletico Madrid, 2017)

Baku National (Azerbaycan, 2015)

Zenit Arena (Zenit Saint Petersburg, 2016)

Stade des Lumieres (Lyon, 2015),

Allianz Parque (Palmeiras, 2014),

Nouveau Stade de Bordeaux (2015),

CSKA Moskova (2015),

New Ferenc Puskas (Budapest, 2018),

Al Wakrah (Katar, 2022)

Haberin Devamı
YORUM YAZ