MENÜ

Ertuğrul Sağlam: Beklentileri karşılayamadık

Eskişehirspor'un hocası Ertuğrul Sağlam, "Beklentilerimizin hiçbirine karşılık veremedik ve kötü oynadık" dedi.

Ertuğrul Sağlam: Beklentileri karşılayamadık

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa'ya deplasmanda 1-0 yenildikleri maçtan sonra verdiği demeçte, istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

İstanbul’a daha iyi futbol oynamak için geldiklerini anlatan Sağlam, "Futbol adına keyif veren, ofansif zenginlik ortaya koyabilen ve bununla beraber iyi bir sonuç almak isteyen bir takım görüntüsü vermek istemiştik. Ama beklentilerimizin hiçbirine karşılık veremedik ve kötü oynadık" şeklinde konuştu. Maçın ikinci yarısında daha iyi olduklarını vurgulayan Ertuğrul Sağlam, şunları kaydetti:

"İkinci yarı oyunu rakip alana yıktık ama ceza alanı içinde üretken olamadık. Mağlubiyetten dolayı üzgünüm. Böyle bir futbol ortaya koymamamız gerekiyordu. Son deplasman maçında Fenerbahçe’ye karşı iyi futbol oynayan bir takımın daha fazlasını yapması gerekiyordu. Oyuncularımız daha fazlasını yapabilecek kalitede ve yetenekte ama bugün istediklerimizi yapamadık. Çok fazla ahlanıp vahlanmanın manası yok. Bir an önce sorumluluk alıp, içinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız gerekiyor. Bunun için Kardemir Karabükspor maçı bizim için fırsat olacak. O karşılaşmada bugün yapamadıklarımızı yapıp, kalan haftalar için fitili ateşlememiz gerekiyor. Camiamızı ve taraftarlarımızı üzdüğümüzün farkındayız ama bu genç kardeşlerimin daha iyisini yapacağına inanıyorum."

Takımın transfere ihtiyacı olduğunu kaydeden deneyimli teknik adam, kulübün içinde bulunduğu maddi durumu da düşünmeleri gerektiğini ifade etti. Sağlam, sezon başında maliyetli oyunculardan kurtulup, yollarına az maliyetli ve genç oyuncularla devam ettiklerini anlatarak, "Ben yapabileceğim şeyi yapıyorum, elimizdeki malzeme bu’ demek bize yakışmaz. Takımımızın oyuncuya ihtiyacı var. Bunu ortaya koyarken sahip olduğunuz gerçekleri de diğer tarafa koymanız gerek. Bu gerçeklerle yüzleşip, ona göre bir beklenti ortaya koymalıyım. Çıkıp, ’şunu, şunu istiyorum’ demem benim adıma hoş olmaz" diye konuştu.

Bu konuda bazı gerçeklere sahip olduklarını aktaran Ertuğrul Sağlam, "Devre arasında ayrılacak oyuncularımız, teklif gelen oyuncularımız var. Bunları değerlendirip kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Burada gerçekçi olmak, hayal peşinde koşmamak ve taraftarlar ile camiayı bu hayalin içine sokmamak lazım" ifadelerine yer verdi. Futbol sayesinde ülke içinde dostluk köprülerinin kurulabileceğine işaret eden Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası’nda yapacakları Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçının güzel bir ortamda oynanmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ