MENÜ

UEFA'dan Anderlecht'e ceza

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Anderlecht ile Galatasaray arasında oynanan ve 2-0 Belçika temsilcinin üstünlüğü ile sona eren maçta çıkan olaylar nedeniyle ev sahibi ekibin stadını kısmen kapatırken, ayrıca kulübe 17 bin avro para cezası verdi.

UEFA'dan Anderlecht'e ceza

UEFA tarafından yapılan açıklamaya göre, UEFA Şampiyonlar Ligi D grubunda 26 Kasım’da Belçika’da oynanan maçta taraftarlarının sahaya madde atması, meşale yakması ve merdivenleri bloke etmesi nedeniyle Anderlecht, stadın kısmen kapatılması ve 17 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Karara göre, Anderlecht’in evinde oynayacağı bir sonraki UEFA karşılaşmasında, stadın N3 tribününe taraftar alınmayacak. Öte yandan, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, UEFA 2016 Elemeleri H Grubu’nda, 16 Kasım’da Milan’da oynanan ve 1-1 sona eren İtalya-Hırvatistan maçında çıkan olaylar nedeniyle iki takımı da cezalandırdı.

İtalya, meşale yakılması nedeniyle 13 bin avro para cezasına çarptırılırken, Hırvatistan ise ırkçı davranışlar ve meşale yakılması nedeniyle stadın kısmen kapatılması ve 80 bin avro para cezası aldı. Alınan karara gereği, Hırvatistan, evinde oynayacağı bir sonraki UEFA karşılaşmasında, stadın 8 bin koltuğuna taraftar alamayacak.

Bilindiği üzere Galatasaray, Belçika'da oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Anderlecht'e 2-0 mağlup olmuş, UEFA Avrupa Ligi hayallerini yitirmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ