MENÜ

Fenerbahçe 4-1 Sivasspor

Son dönemde kazanırken bile eleştirilen Fenerbahçe, tartışmalara dün gece nokta koydu. Sarı-Lacivertliler, İsmail Kartal'ın beklediği patlamayı Sivas'a karşı gerçekleştirdi, Saracoğlu'na gelmeyenler bu kez çok şey kaybetti.

Fenerbahçe 4-1 Sivasspor

Fenerabahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Sivasspor'u konuk etti. Maça Sarı Lacivertliler etkili başladı ve 3. dakikada Bekir İrtegün'ün golü ile 1-0 öne geçti. Ceza sahasının dışında Alves topu kafa ile Emre'nin önüne indirdi. Emre topu ayağının dışı ile ceza sahasına gönderdi. Bekir önünde kalan topu kaleye gönderdi. Ertuğrul ilk pozisyonda topu çeldi fakat ikinci pozisyonda top yine Bekir'in önünde kaldı. Tecrübeli stoper bu kez topu kaleci Ertuğrul'un yanından ağlara gönderdi: 1-0.

Dakikalar 13
'ü gösterdiğinde Caner Erkin'in hatalı geri pasına Aatif Chahechouhe hareketlendi. Kaleci Volkan'ı çalımlayan Aatif topu ağlara gönderdi ve maça eşitliği getirdi: 1-1.

Fenerbahçe'nin bu gole cevabı gecikmedi. 14. dakikada Fenerbahçe Moussa Sow'un golüyle yeniden öne geçti. Sol kanattan Emmanuel Emenike'nin ortasını arka direkte takip eden Dirk Kuyt içeriye çevirdi ve topla buluşan Moussa Sow'un vuruşunda kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın hamlesi yetersiz kaldı. Fenerbahçe yediği gole hemen karşılık verdi: 2-1. Mücadelenin 39. dakikasında sağ kanattan Caner Erkin, serbest vuruşu kullandı. Ceza sahasına gönderilen ortaya Dirk Kuyt dokundu ve Fenerbahçe, Sivasspor karşısında farkı 2'ye çıkardı: 3-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının 65. dakikasında Emenike'nin attığı pasla hareketlenen Kuyt, ceza sahasına girer girmez şutunu attı. Ertuğrul Taşkıran topu çeldi. Dönen topu takip eden Moussa Sow, boş kaleye şutunu attı ve Fenerbahçe'yi 4-1 öne geçiren golü kaydetti. Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Maçtan notlar


Passolig kart sahibi kişilerden sadece 1350 adet taraftar Fenerbahçe-Sivasspor maçını izlemeyi tercih etti. Yağışlı ve soğuk hava ile birlikte maçın hafta içinde olması da taraftar sayısının az olmasına neden oldu. Yönetim ve futbolcuların son günlerdeki çağrılarına rağmen tribünler boş kaldı. Kombine sahibi taraftarlardan ise yaklaşık 12 bin kişi stada gelirken toplamda 15 bine ulaşmayan taraftar topluluğu mücadeleyi seyretti. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor ile yaptıkları maçta takımının forvetinde Emenike'ye görev verdi.

Ligde geçen hafta deplasmanda Balıkesirspor ile yaptıkları maçın 11 kişilik kadrosunda tek değişiklik yapan Kartal, bu maçta 11'de yer verdiği Webo'yu Sivasspor karşısında yedek bırakıp, Emenike'ye şans tanıdı. Sakatlık döneminin ardından takımla çalışmalara başlayan Diego, maçın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı. Sakatlıkların geçmesinin ardından kadro alternatifleri artan teknik direktör Kartal, Diego'un yanı sıra Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal'i de maç kadrosunun dışında bıraktı. Karşılaşma öncesi maraton üst tribünün okul tarafındaki kale arkası bölüme yakın kısımda oturan taraftarlar, Brezilya'da futbolu bırakan eski Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza için tezahürat yaptı.

Seremoninin ardından önlerinde "Fenerbahçe tribünü hayattır" yazılı pankart bulunan taraftarlar bir süre unutulmaz futbolcuları için tezahüratta bulundu. Bu tezahürata diğer kale arkası tribününden tepki geldi. Sivasspor'da kırmızı kart cezalısı John Utaka, deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı forma giyemedi. Utaka'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Burhan Eşer, İbrahim Toraman ve Ziya Erdal da maç kadrosunda bulunmadı.

Bu arada, Kosova Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mahir Mula ile çok sayıda dernek üyesi, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti. Yıldırım'ın statta ağırladığı dernek üyeleri, Fenerbahçe-Sivasspor mücadelesini de izledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ