MENÜ

SK UP Olomouc 0-3 Bursa Büyükşehir Belediyespor

Voleybolda CEV Challenge Cup 3. Tur ilk maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Çek Cumhuriyeti ekibi SK UP Olomouc ile karşı karşıya geldi.

SK UP Olomouc 0-3 Bursa Büyükşehir Belediyespor

Çok az sayıda Çek voleybol severin izlediği mücadeleyi Bursa Büyükşehir Belediyespor, etkili oyunuyla rakibini set vermeden 3-0 yenerek dördüncü turun kapısını ilk maçta aralamış oldu. Erasmusla Olomouc'ta öğrenimlerini sürdüren iki Türk öğrenci Hami ve Özkan tribünde yeşil beyazlı bayanlara destek verirken maç sonu açtıkları Türk bayrağı ile sevince ortak oldular.

İlk sete fırtına gibi giren Bursa Büyükşehir Belediyespor 5-0'ylık bir seri yakaladı. Daha sonra Olomouc Rutarova ile bulduğu sayılarla skoru dengeledi. 7-7 Ancak ilk teknik molaya yeşil beyazlılar 8-7 önde girdi. Pena, Rivera, İvana, İpek'in etkili hücumlarıyla ikinci teknik molaya 16-13 önde giren Bursa Büyükşehir Belediyespor ilk seti 25-19 kazandı.

İkinci sete iyi başlayan ev sahibi takım 6-4'ylük üstünlük bulmasına karşın, libero Sedef'in savunmadan çıkardığı toplarla ilk teknik molaya 8-7, ikincisine ise 16-12 önde girdi. Temposunu düşürmeyen Bursa Büyükşehir Belediyespor, Meryem'in etkili olduğu bu seti 25-16 kazanarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Meryem'in plasesiyle Bursa Büyükşehir Belediyespor 4-3 öne geçti. Meryem'in etkili servisleri ve arka bölümden hücumlarıyla ilk teknik molaya Bursa Büyükşehir 8-4 önde girdi. Rutorova servisleriyle farkı eritmeyi başardı: 8-7 Ancak ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Üstünlüğünü sürdüren Bursa Büyükşehir seti 25-13 karşılaşmayı ise 3-0 kazanarak büyük avantaj elde etti.

Bu karşılaşmanın rövanşı 17 Aralık'ta Bursa'da oynanacak ve dördüncü tura yükselecek takım belli olacak. Turu geçen takım Ukrayna ile Bosna Hersek takımlarının galibiyle mücadele edecek.

Cemal EKENTOK - OLOMOUCH / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ