MENÜ

Bursaspor 1-1 Mersin İdmanyurdu

Sezonun iki flaş takımı Bursa'yla Mersin kupada kapıştı. Timsah, Şamil'in kafasıyla üstünlüğü yakaladı, Rıza Çalımbay'ın takımı Güven'le eşitliği sağladı. 90'da Josue'nin penaltısını Mihaylov kurtardı, puanlar paylaşıldı

Bursaspor 1-1 Mersin İdmanyurdu

Anadolu takımları için Avrupa’ya giden kapının en önemli anahtarıdır Türkiye Kupası. Ligdeki yarıştan kopanlar dört kolla sarılır genel kesimin ‘gereksiz’ gördüğü bu organizasyona. Ancak dün akşam C Grubu’nda karşılaşan Bursa’yla Mersin’in sahaya çıktıkları 11’lere bakıldığında şimdilik ligi önplanda tuttuklarını gördük. Sakat ve cezalıların haftalar ilerledikçe arttığı Süper Lig’de istikrarı uzun vadeye yaymak kulübedeki alternatiflerin sağlayacağı katkıdan geçer. Bunu göz önüne alan iki hoca da yedek ağırlıklı ekiplerle başladı maça. Kendilerini ispatlamak isteyen oyuncuların arzusu tempolu bir mücadele izletti bize.

Güven affetmedi

10. dakikada Holmen’le kaleyi yoklayan Timsah, 20’de Şamil’in kafasıyla öne geçti. Mersin’in cevap vermesi sadece 3 dakika sürdü. Bursalılar dönen topu izleyince Güven, Kırmızı-Lacivertliler’i güldürdü: 1-1. Milli takıma Onur ve Tolga gibi iki önemli kaleci kazandıran Şenol Güneş, yeni bir cevher daha sunma hazırlığında. Yeşil-Beyazlı formayla ilk resmi maçına çıkan 19 yaşındaki Okan tam not aldı.

Mihaylov devleşti

Rıza Çalımbay’la tarihinin en iyi sezon başlangıcını yapan Mersin’de ideal kadrodan tam 8 oyuncu yoktu. Güney ekibi buna rağmen deplasmanda gol için yüklenen taraftı. 48’de Eren çok net fırsatı harcadı. 89’da Bakambu gole giderken Sadiku’dan penaltıyı aldı. Atışı Josue kullandı, Mihaylov, ‘Bu maçın hakkı 1 puan’ dedi, gole izin vermedi. Maç öyle bitti.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ