MENÜ

Asker selamına "Uygun" gerekçe

Spor Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta Van Büyükşehir Belediyespor'la pazartesi günü deplasmanda oynadıkları maçta beraberlik golünü attıktan sonra verdiği "asker selamı" yüzünden saldırıya uğrayan Bergama Belediyesporlu Gökhan Çetinus, bu hareketi teknik direktör Bülent Uygun'dan ilham aldığını söyledi.

Asker selamına "Uygun"  gerekçe

Bergama Belediyespor Başkanı Hakkı Özlü, teknik direktör Hikmet Akıncı ve kaptan Mert Kaytankaş’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Gökhan, şunları söyledi:

"Defans oyuncusuyum ve çok fazla gol atma şansı bulamıyorum. Daha önce de gol attığımda asker selamı vermiştim. Sivaslıyım ve Sivasspor’u uzun süre çalıştıran Bülent Uygun’un futbolculuk döneminde golleri sonrası verdiği selamı ilham aldım."

"Asker selamım farklı yerlere çekilmeden, takımını yenilgiden kurtaran bir oyuncunun sevinç gösterisi olarak değerlendirilirsin" diyen Gökhan Çetinus, şöyle devam etti:

"Benim siyasetle işim olmaz. Profesyonel futbolcuyum ve ileride başka takımlarda, hatta Van’da da oynayabilirim. Olayların neden çıktığını tam olarak anlamadım. Bana vuran rakip futbolculardan Murat Yıldırım’ın ne dediğini duymadım. Sosyal medya üzerinden tehtidler aldım."

Üzücü olaylardan takımın sağduyusu ve güvenlik güçlerinin çabalarıyla kurtulduklarını söyleyen Başkan Hakkı Özlü ise, "Gökhan’ın sevincinden rahatsız olan bazı rakip oyuncular ve olayı siyasi boyuta taşımak isteyen kişiler takımımıza saldırdı" dedi.

Başkan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüntülerde Gökhan’ın asker selamını tahrik amaçlı vermediği anlaşılıyor. Depremde hasar gören Van Atatürk Stadı’nın kapalı tribününe seyirci alınmıyor. Gökhan’ın selam verdiği yedek kulübemizin arkası boştu. Olayları Van halkına ve Van Büyükşehir Belediyesporlu yöneticilere maletmiyoruz. Orada çok iyi ağırlandık. Rakibin tesislerinde polis koruması olmadan antrenman yaptık. Yöneticiler sağduyuluydu. Van’la iyi ilişkilerimiz sürecek. Rakiplerimize sportmenlik ve dostluk içinde yaklaşacağız."

Teknik direktör Hikmet Akıncı’da, "İlk kez asker selamı verildiği için bir basın toplantısına katılıyorum" dedi. Kaptan Mert ise daha önce Göztepe’nin de Cizre’de sıkıntı yaşadığını hatırlatarak önlem alınmasını istedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ