MENÜ

Akpala, gol özlemine son verdi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un Nijeryalı forveti Joseph Eneojo Akpala, hem kupada, hem de ligde gol özlemini sonlandırdı.

Akpala, gol özlemine son verdi

Nijerya’nın Bendel Insurance, Belçika’nın Charleroi ve Club Brugge ile Almanya’nın Werder Bremen takımlarında forma giyen, geçen sezon başında Karabük temsilcisine bir yıllığına kiralık gelen 28 yaşındaki Akpala, oynadığı 11 karşılaşmada 4 gol attı.

Yaşadığı sakatlık nedeniyle ligin devre arasında Kardemir Karabükspor ile yollarını ayıran Akpala, bu sezonun başında tekrar kırmızı-mavili takıma transfer oldu. Bu defa 3 yıllığına sözleşme imzalayan Nijeryalı milli futbolcu Akpala, bir türlü golle tanışamadı.

Profesyonel futbol hayatında oynadığı takımlarla 250 lig maçına çıkan ve 89 gol atan Akpala, son golünü 2013-2014 sezonunun 16. haftasında Karabük’te ev sahibi takımın 2-1 galip ayrıldığı Fenerbahçe maçının 15. dakikasında attı.

O tarihten sonra Kardemir Karabükspor formasıyla UEFA Avrupa Ligi’nde 4 ve Spor Toto Süper Lig’de 8 maça çıkan ancak bu maçlarda gol sevinci yaşayamayan Akpala, geçen hafta Ziraat Türkiye Kupası D Grubu’nda Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Sivas Dört Eylül Belediyespor ile oynanan maçın 65. dakikasında ve Spor Toto Süper Lig’de oynanan Çaykur Rizespor maçının 36. ve 85. dakikalarında gol atmayı başardı.

"Bu gollerin devamının geleceğine inanıyorum"
Akpala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonra gol attığı için mutlu olduğunu söyledi.
Önemli olanın gol atması değil takımın kazanması olduğunu ifade eden Akpala, "Geçen sezon sakatlanıp ayrıldığım takımıma bu sezon başında yeniden geldim. Kardemir Karabükspor ve Türkiye’de olmaktan mutluyum. Arkadaşlarımla takımı üst sıralara taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu gollerin devamının geleceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ