MENÜ

Osman Özköylü'ye kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'nün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin üzerine yürüyerek hakaret etmesini kınadı.

Osman Özköylü'ye kınama

TGC Yönetim Kurulu, kaybedilen her maçın ardından teknik direktörleri basını suçlama alışkanlığından vazgeçmeye çağırdı.

TGC Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

"PTT 1. Lig'de Kayserispor'a maç kaybeden Osmanlıspor'un Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt vermek yerine kızarak, hakaret ederek üzerlerine yürümüş ve özellikle bir kadın gazeteciye karşı tehditler savurmuştur. Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü'yü meslektaşlarımıza karşı yaptığı bu yakışıksız tavrı nedeniyle kınıyoruz. Sporda şiddetin önlenmesi amacıyla çıkarılan yasanın zaman zaman yetersiz kaldığı sportif olaylarda, takım yöneticilerinin ve antrenörlerin ortamı gerecek davranışlar içinde bulunmamaları büyük önem taşımaktadır. Son zamanlarda özellikle kaybedilen maçların ardından teknik direktörlerin basını suçlama çabası içine girmeleri bir alışkanlık haline gelmiştir. Bu alışkanlıktan bir an önce vazgeçilmesi sporda barış ve centilmenlik ruhunu yeniden canlandıracaktır. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazeteciler de görevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirecektir."


DHA
Osman Özköylü'den çirkin hareket!

Haberin Devamı
YORUM YAZ