MENÜ

Ümit Özat bombaladı

PTT 1. Lig takımlarından Elazığspor'un teknik direktörü Ümit Özat, "Bakkaldan, manavdan, kasaptan, askerden, müsteşardan hakem yapıyorsun, 'Türk futbolu niye gelişmiyor?' diyorsun. Türk futbolu tabii ki gelişmez" dedi.

Ümit Özat bombaladı

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, Giresunspor’a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının sergilediği oyundan memnun olmadığını söyledi.

Karşılaşmanın hakemi Erkan Engin’in kararlarını eleştiren Özat, "Bu işin üstünde olup, açılıştan açılışa gidip, onu bunu buraya davet edip, seminer yapıp Türk futbolunu bir yere getiremezsiniz. 3. Lig’de yaş sınırlaması var. Futbolcular 26 yaşından sonra oynayamıyor. Bu çocuklara profesyonel eğitim verip hakem yetiştirmiyorsun. Bakkaldan, manavdan, kasaptan, askerden, müsteşardan hakem yapıyorsun, ’Türk futbolu niye gelişmiyor’ diyorsun. Türk futbolu tabii ki gelişmez. Profesyonel insanların içine yan meslek olarak bu işi yapanları sokarsanız gelişmez" diye konuştu.

Özat, şunları söyledi:

"Canım yanmış benim, tek verdiğin doğru karar diyorum, ’atarım seni’ diyorsun. Kimi atıyorsun? Öyle saç kestirmekle Collina (Eski İtalyan hakem Pierluigi Collina) olunmuyor. Nasıl olsa kolay, Ümit konuşsun, Ahmet konuşsun ceza. Zaten cezadan başka bir şey vermiyorlar. Federasyonun kasasına giren paranın 4’te 3’ü cezalardan. Para toplanıyor da ne oluyor sanki Türk futbolu bir yere gidiyor. Kazakistan’ı yeniyor, seviniyor."

Giresunspor cephesi

Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise Elazığspor’un daha önce oynadığı 4 iç saha maçını iyi analiz ettiklerini belirterek, "Geriye düşmemize rağmen geri dönüşümüz iyi oldu. Eksikliklerimiz var. Hiçbir zaman rehavete kapılmayacağız" dedi. Bir basın mensubunun "Giresunspor’un 83. dakikadaki golünde Chichulin’in topa elle müdahale etmesine rağmen hakem oyunu devam ettirdi. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Sözeri, "Pozisyon biraz uzakta oldu. Bir tepki vardı. Maalesef hakem hataları oluyor. El varsa zaten böyle bir golle kazanmayı istemeyiz. Hak ederek kazanmayı isteriz. Bugün performansımıza baktığımız zaman, Alican’ın net bir pozisyonu var, o gol olsa belki daha şaibesiz bir galibiyet alacaktık" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ