MENÜ

Eskişehirspor 0-1 İstanbul Başakşehir

Fenerbahçe karşısında 120 km koşan, kupada Galatasaray'a boyun eğen Eskişehir, evinde Başakşehir'e direnemedi. İstanbul ekibi, Semih'in tek golüyle kazandı, puanını 18'e çıkardı.

Eskişehirspor 0-1 İstanbul Başakşehir

Eskişehir için rakip gerçekten zorluydu. Ligin en az gol yiyen takımı olmaları bir yana zirvedeki takımlardan çok iyi averaja sahip olmaları Başakşehir’in kalitesini gösteriyordu. Es Es’te Berkay ve Lawal cezalı, Akaminko ve Diego ise sakat. 22’de Sissoko’nun sert şutunu Volkan kurtardı. 27’de Mossoro’nun Visca’ya attığı gollük pası son anda Sezgin önledi. İlk yarıda iki takım da kontrollü oynadı ve golsüz beraberlik bu futbolun hakkıydı. İkinci yarı hızlı başladı. 46’da Semih’in ortasını son anda Boffin karşıladı. 49’da Semih’in ‘ofsayt’ diye sayılmayan golünü izledik. Bu pozisyon bize tribünden pek ofsayt gibi gelmedi. 55’te Visca’nın sol kanattan ortasında Semih’in üst üste attığı şut direkten geri geldi.

Mori çıldırttı!

63’te Başakşehir’in golü geldi. Özellikle Visca ile sağ kanadı çok iyi kullanan Başakşehir, karamboldeki topta Semih’le üstünlüğü yakaladı: 0-1. 74’te Sissoko’nun ortasında Mori mutlak golü kaçırdı. Arjantinli kafayla vursa golü yapacaktı. 86’da Başakşehir’de Mossoro’nun yerine Sezer girdi. Eskişehirspor’da ise Serdar Özkan hamlesi son kozuydu Ertuğrul Sağlam’ın. Barış Şimşek’in verdiği 5 dakikalık uzatmada gol olmayınca Eskişehirspor zorlu rakibi Başakşehir karşısında kaybetti.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ